mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.01.2018 15:30:37

CAS o pritožbah 39 ruskih športnikov na dosmrtno prepoved nastopanja v četrtek

vszi
Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je sporočilo, da bo o pritožbah preostalih 39 ruskih športnikih, ki zaradi dosmrtne prepovedi nastopanja ne morejo nastopiti na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, odločilo v četrtek in jo objavilo ob deveti uri po srednjeevropskem času, poročajo agencije.

Skupaj se je na odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) na dosmrtno prepoved zaradi dopinških kršitev na igrah leta 2014 v Sočiju pritožilo 42 ruskih športnikov, med drugimi dobitniki zlatih medalj Aleksander Zubkov (bob), Aleksander Tretjakov (skeleton) in Aleksander Legkov (tek na smučeh). Primere treh biatloncev, ki so že končali športne poti, bo Cas obravnaval pozneje.

CAS je 27. januarja končal zaslišanja 39 ruskih športnikov, ki so se v Lozani začela 22. januarja, kot zadnjega pa je obravnaval dvakratnega olimpijskega prvaka Zubkova. Ta sicer ne bi tekmoval v Južni Koreji, ker je končal kariero, a mu prepoved onemogoča tudi udeležbo na igrah v vlogi funkcionarja. Zubkov pa je zdaj predsednik ruske zveze za bob.

Članki iz rubrike