Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.01.2018 22:41:54

Kubik devet sekund pred koncem Poljski prinesel veliko točko

Grega Wernig
Ruska in poljska futsalska reprezentanca sta se na evropskem prvenstvu v Ljubljani v uvodni tekmi skupine B razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Naslednja tekma v tej skupini bo na sporedu v četrtek, ko se bo Poljska merila s Kazahstanom.

Poljaki, ki so šele drugič na evropskem prvenstvu, so se favoriziranim Rusom dobro upirali. Prvaki stare celine iz leta 1999 in aktualni evropski podprvaki so tekmo na svojo stran nagnili v 35. minuti, toda borbeni tekmeci so do velike točke prišli v zadnjih sekundah obračuna.

Rusi so v prvem polčasu tudi s pomočjo štirih v Braziliji rojenih igralcev pokazali precej futsalskih spretnosti in vragolij, toda poljska obramba je vse napade zdržala. Blizu "kapitulacije" je sicer bila v četrti minuti, ko je Artur Poplawski šele na golovi črti odbil žogo in preprečil rusko vodstvo.

Rusi so ves čas iskali pot skozi tekmečevo obrambo, Poljaki pa so nekajkrat nase opozorili v protinapadih. Izbranci Sergeja Skoroviča so bili znova blizu vodstva v 14. minuti, ko se je Eder Lima z lepo potezo otresel svojega čuvaja, nato pa zadel vratnico s približno desetih metrov.

V 16. minuti so Rusi še povečali pritisk proti poljskim vratom, dvakrat je z volejem poskusil Ivan Čiškala, enkrat je meril le malo mimo gola, enkrat je strel obranil Michal Kaluža, zatem pa je od daleč poskusil še Robinho, a tudi on malce premalo natančno.

Poljaki so bili še najbolj nevarni v 18. minuti, ko je Mikolaj Zastawnik po kotu sprožil iz bližine, Georgi Zamtaradze pa je bil na mestu.



V uvodu drugega polčasa so oboji prišli do kar nekaj obetavnih strelov, pri Rusih Eder Lima, Robinho in Čiškala, razpoložen pa je bil Kaluža. Pri Poljakih je bil nevaren predvsem volej Michala Kubika v 22. minuti, izkazal pa se je ruski vratar.

V 29. minuti je na drugi strani Kaluža spet pokazal svoje znanje, ko je ustavil nov nevaren Robinhov udarec. Hitri napadalec Sergej Abramov je bil naslednji, ki je zagrozil Poljakom, a je ostalo pri 0:0. Tudi po nekaj nevarnih poljskih strelih od daleč malce zatem.

V 35. minuti pa so Rusi, ki so kar preveč "komplicirali" pri zaključkih akcij, le povedli, ko je po lepi akciji celotne četverke z leve strani zadel Čiškala. Poljaki so nato poskušali tudi z igro z igralcem več in ta se jim je obrestovala 9,3 sekunde pred koncem, ko je s silovitim strelom z desne strani zadel Kubik za veliko točko.

Rusija - Poljska  1:1 (0:0)

Ljubljana - Dvorana Stožice. 3192 gledalcev. Sodnika: Onatsu (Fin) in Pelissier (Fra).

Strelca: 1:0 Čiškala (35.), 1:1 Kubik (40.).
Rusija: Zamtaradze, Lima, Robinho, Davidov, Čiškala, Putilov, Liskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Nijazov, Abramovič, Afanasjev, Esquerdinha.
Poljska: Kaluža, Zastawnik, Lutecki, Mikolajewicz, Poplawski, Widuch, Kubik, Dewucki, Cyman, Gladczak, Mizgajski, Solecki, Wojciechowski.
Rumena kartona: Gladczak, Kubik.
Rdeči kartoni: -

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike