stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.01.2018 20:10:16

Lahko Pintarič popelje Goričane v Evropo?

Celjanke štartajo s štirimi točkami prednosti.
psno
To soboto se nadaljujejo tekmovanja v kegljaških ligah.

Kar hitro je minil zimski odmor v kegljaških ligah. To pa ne pomeni, da so igralke in igralci počivali. V tem času je bilo opravljeno kar nekaj državnih prvenstev in božično novoletnih turnirjev. Obenem so se odigrala regijska prvenstva, ki so dala udeležence posamičnega državnega prvenstva.

Pestro je bilo tudi v mini prestopnem roku, kjer so bili zelo aktivni v Gorici. Njihove vrste sta zapustila veteran Darko Bizjak, ki se je vrnil v Pivko, in Dominik Konec, ki je v želji po napredovanju odšel v Tržič k selektorju članske reprezentance Robiju Blahi. Zato pa so Novogoričani privabili v svoje vrste reprezentanta Primoža Pintariča iz Ljubljane.

Jesenski del prvenstva v moški elitni ligi je močno razjasnil sliko. Daleč spredaj je vodilni dvojec Konstruktor in Calcit, ki se bo spomladi udaril za naslov prvaka. V veliki prednosti so seveda Mariborčani, toda Kamničani še niso vrgli puške v koruzo. V jesenskem delu je mladi kamniški trojec Burkeljca, Jantol in Jančar uspešno nabiral kilometražo ob izkušenih Hafnarju in Lužanu, tako da bi lahko bil Calcit sedaj še prodornejši.

Kar pet ekip pa ima realne možnosti za preostali dve mesti v Evropi. Že prvi krog nadaljevanja bo lahko dal na to vprašanje že manjše odgovore. V prvi vrsti tekma v Novi Gorici, kjer gostujejo Konjice. Prvič se bo v dresu Gorice predstavil zvezda prestopnega roka Primož Pintarič. Ta bo v svojem krstnem nastopu lahko pozdravil štajersko legendo in svojega prvega mentorja Franca Kirbiša, s katerim sta točno pred dvema desetletjema pisala zgodovino, ko sta na SP v Celju ujela medaljo v dvojicah.

Vodeči tandem ima na razporedu relativno težka gostovanja, Konstruktor v Postojni, kjer jih vroče čakajo igralci Proteusa, ki so bili zelo uspešni v zimskem odmoru, predvsem v mlajših konkurencah, ter Kamničani, ki odhajajo na Jesenice, ki so zelo nepredvidljive. Težko delo pa čaka Hrastničane na zasavskem derbiju v Litiji, kjer domačini nujno potrebujejo točke. Enako pa velja za zvezdniški Ljubelj, ki bo trpel v Cerknici, kjer Brest ravno tako krvavo potrebuje točke v boju za obstanek v ligi.

Pod drobnogledom bodo tudi Celjanke in Kranjčanke v ženski elitni ligi. Oboje so bile uspešne v prvem krogu evrolige, čez dva tedna pa jih čaka že drugi krog. Celjanke so sicer zanesljivo vodeče v prvenstvu, čeprav so doživele hladen tuš v Litiji, medtem ko so igralke Triglava več kot zanesljivo druge. Celjanke tokrat odhajajo na težko gostovanje v Postojno k Proteusu, ki se nahaja v borbi za mesta v Evropi, medtem ko Kranjčanke na domačem terenu gostijo Litijo, ki se tudi spogleduje z Evropo. V tem boju je trenutno kar šest ekip, ki jih delita le dve točki. V tem pogledu bosta zelo zanimivi tekmi v Cerknici, kjer gostujejo Tržičanke, in v Mariboru, kjer bodo gostovale Kamničanke. Zelo pomembna domača tekma pa čaka zadnjeuvrščeno Adrio, ki v Kopru gosti Impol in nujno potrebuje zmago, sicer se bodo njene možnosti za obstanek zmanjšale na minimum.

1. A LIGA – 10. KROG
MOŠKI
Konjice – Gorica (14.00)
Proteus – Konstruktor (14.00)
Sij-Acroni – Calcit (17.00)
Litija – Enemon (17.00)
Brest – Ljubelj (17.30).
ŽENSKE
Proteus – Celje (13.00)
Adria – Impol (13.00)
Triglav – Litija (14.00)
Brest – Ljubelj (14.00)
Miklavž – Kamnik (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike