Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.10.2017 15:02:48

Derbi kroga bo v Mariboru

Cerkničanke bodo na derbiju v Postojni napadle prve letošnje točke.
psno
Po končanih evropskih pokalih, kjer letos nismo bili ravno najuspešnejši, se bo prvenstvo jutri nadaljevalo s četrtim krogom.

Na sporedu bo veliki obračun med Konstruktorjem in Ljubeljem v Mariboru. Tako eni kot drugi so se v Nemčiji izkazali z dobrima ekipnima rezultatoma, toda oboji so morali po predtekmovanju oditi domov. Trener domačih Bojan Pihlar stavi predvsem na domači teren in razigrano trojko Jurančič, Lepej in Blaž, medtem ko bo strateg gostov Robi Blaha lahko postavil ekipo glede na postavo domačih in računal na svojo udarno trojko, Čerin, Bajželj in Sobočan. Verjetno bodo o zmagovalcu tekme odločali preostali igralci v obeh ekipah. Realno je manjša prednost na domači strani, toda v takih srečanjih se nikoli ne ve.

Zelo zanimiva bosta tudi oba notranjska derbija v Postojni, kjer bo domači Proteus gostil Brest iz Cerknice. Ti derbiji so vedno zelo razburljivi in običajno nepredvidljivi vse do konca tekem. V prvem srečanju se bodo pomerila dekleta istoimenskih klubov. Na zadnjih tekmah so imele več uspehov Cerkničanke, toda v letošnji sezoni je Proteus startal veliko bolje in ima tri točke, medtem ko je Brest še vedno brez točk. Zelo zanimivo in verjetno zelo izenačeno pa bo tudi na moški tekmi. Doslej ima Proteus na svojem kontu eno zmago, medtem ko je Brest pri eni točki.

Težko gostovanje čaka tudi prvake Calcit iz Kamnika, ki gre v goste vedno nevarnim Konjičanom, pri katerih še vedno blesti legenda Franc Kirbiš. Goričani, ki so se v Nemčiji izkazali z odličnim ekipnim rezultatom, bodo gostili Enemon iz Hrastnika. Tudi v Litiji bo zanimiva tekma med domačo Litijo in gosti iz Jesenic. Ti so sicer novinci v ligi, vendar zelo nevarni nasprotniki.

Na težki domači preizkušnji bodo tudi Celjanke, ki bodo gostile nevarni Ljubelj iz Tržiča. Tokrat bodo prvakinje igrale vendarle v močnejši postavi kot na Češkem. Zelo zanimivo bi znalo biti v Slovenski Bistrici, kjer domači Impol gosti novinke v ligi Litijo. Ne smemo pozabiti, da so Litijanke na zadnji tekmi pripravile veliko presenečenje, ko so vzele skalp Celjankam. V Kranju pa bodo igralke Triglava velike favoritinje na tekmi proti Miklavžu. Morda pa bo malce bolj zanimivo na tekmi v Kopru, kjer bo domača Adria poskušala priti do prvih točk. Toda njihov nasprotnik je zelo dobra ekipa Kamnika, ki ima svoj cilj priti do mest, ki vodijo v Evropo.

PARI 4. KROGA V 1. A LIGAH (VSE JUTRI)
MOŠKI
Konjice – Calcit (14.00)
Konstruktor – Ljubelj (16.00)
Proteus – Brest, Gorica – Enemon (17.00)
Litija – Sij-Acroni (17.30)
ŽENSKE
Proteus – Brest (13.00)
Adria – Kamnik (13.00)
Impol – Litija (13.00)
Triglav – Miklavž (14.00)
Celje – Ljubelj (14.30)
Galerija

Članki iz rubrike