lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

Filip Flisar Svet24.si

FOTO: Filip Flisar je postal očka

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

TANJA ZAGAR Njena.si

Tanja Žagar se je vsem opravičila

STA
STA
0 12.10.2017 12:27:53

Pleše v soboto na Ironmanu na Havajih

Jesper Gronnemark / Red Bull Contentpool
David Pleše, najboljši slovenski Ironman triatlonec, se bo v soboto udeležil kultnega Ironman svetovnega prvenstva na Havajih.

David Pleše, najboljši slovenski Ironman triatlonec se bo v soboto udeležil kultnega Ironman svetovnega prvenstva na Havajih - Kona Race. Bo edini Slovenec v kategoriji profesionalcev, lani pa je na istem tekmovanju zasedel 17. mesto, kar je bil njegov rezultat kariere. Na štartu letošnje dirke bo čez 2000 tekmovalcev, David pa ima za cilj svoj najboljši rezultat še izboljšati. S triatlonom in Ironmanom se sicer ukvarja od leta 2005, v okviru priprav na svetovno prvenstvo pa trenira po 28 ur na teden. Kako izgleda njegov "delovni" dan je pred kratkim preveril Tarquin Cooper in vse skupaj opisal v članku na povezavi: https://www.redbull.com/si-sl/biti-ironman-je-stil-zivljenja/.

Legendarna dirka je ime KONA Race dobila po področju okoli kraja Kailua-Kona na otoku Hawaii, kjer se odvija od leta 1981. Prvi Ironman so sicer izpeljali že leta 1978 na otoku O'ahu, natančneje v okolici znamenite surferske plaže Waikiki, a se s turkiznih peščenih plaž kmalu preselili na pobočja in obale iz črne vulkanske kamnine, ki je značilna za obalo Kona na največjem havajskem otoku. Razmere tam so resnično peklenske in hud izziv tudi najboljšim Ironamnom na svetu. Med 226 kilometrov dolgo dirko se borijo z močnim vetrom, ki piha tudi čez 70 kilometrov na uro, pa peklensko vročino (čez 35 stopinj) in žarečim soncem, ki razbeli temno skalovje. Razdaljo sestavlja slabe 4 kilometre plavanja, 180 kilometrov kolesarjenja in za povrh še tekaški maraton (42 km).

Značke: triatlon, sp

Članki iz rubrike