Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 13.10.2017 12:24:05

Izolčani na "bujto repo" v Prekmurje

Sobočani Vidmar, Roudi in Pavič ne bi smeli imeti težav na Ptuju.
Oste Bakal
Ta konec tedna bo na sporedu 2. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah.

Naključje je hotelo, da obe ekipi iz Izole, tako moški kot aktualne državne prvakinje, gostujeta v Prekmurju, kjer bo prav v času tekem v Puconcih v Murski Soboti podelitev priznanj najboljšim kuharskim ekipam, ki bodo pred tem tekmovale v kuhanju znamenite prekmurske jedi na 9. "Festivalu bujte repe". Če bo vse po načrtih, bi pri moških morali slaviti gostitelji, čeprav ekipa Keme Puconci ni več tisto, kar je bila nekoč, ob tem pa tudi mladi Primorci z Erikom Paulinom na čelu gotovo niso za podcenjevanje. Povsem drugače bo med dekleti, kjer gostiteljice nimajo nobene možnosti, da bi presenetile aktualne državne prvakinje. Tudi, če za Izolčanke ne bi nastopila izkušena Janja Ludvik, so gostje izrazite favoritke, morebiti bi jim lahko le Staša Matis odščipnila kakšno točko.

Na ostalih tekmah 1. moške lige je tudi bolj ali manj vse jasno in zato ne bi smelo biti nobenih presenečenj. Aktualna prvakinja Krka je velika favoritinja proti novincem v ligi iz Savinjske doline. Kljub temu bodo Tilen Cvetko, Peter Hribar in Tilen Novak morali zaigrati na vso moč, kajti nikakor ne gre podcenjevati niti izkušenih Slatinška in Rosca. Tudi državni podprvaki s Koroške ne bi smeli imeti posebnih težav proti gostom s Kodeljevega, čeprav tudi Pintar, Novak in Peperko niso mačji kašelj. Ekipa Sobote, ki gotovo sodi med najstarejše v ligi, bo tokrat bržkone osvojila prvi par točk, saj po tesnem porazu pred tednom dni v Mengšu tokrat ne bi smelo biti težav na Ptuju. Ekipa Ptuja je namreč nepričakovano prišla med prvoligaše in gotovo sodi med slabša moštva v ligi. Nekako najbolj negotovo bi lahko bilo v Mariboru, kjer gostujejo izkušeni Mengšani. Res je, da so domači favoriti, toda tudi Sobočani so bili papirnati favoriti proti Mengšu...

V ženski ligi je jasno, da bodo na gostovanju slavile tudi igralke Logatca, ki so pred tednom dni nekoliko presenetljivo klonile na Ptuju. Tokrat Notranjke ne bi smele razočarati na Jesenicah. Prav tako ekipa Mute ne bi smela imeti posebnih težav proti novinkam iz Preserja, dokaj negotovo pa bo v Vrtojbi, kjer so gostiteljice kljub vsemu v rahli prednosti pred Ptujčankami. Najbolj dramatično bo gotovo v Zalogu, kjer na sosedskem derbiju Vesna gosti kajuhovke. Če bodo gostje nastopile z izkušeno Špelo Polončič, je vse možno, čeprav imajo nekoliko več možnosti gostiteljice, zlasti, če bosta po svojih zmožnostih zaigrali Ivana Zera in Kristina Rahotin Pavič.

2. KROG V I. SNTL (VSE JUTRI OB 17. URI)
MOŠKI
Ptuj – Sobota
Maribor – Mengeš
Kema Puconci – Arrigoni Izola
Fužinar – Kajuh Slovan
Krka – Savinja
ŽENSKE
Jesenice – Logatec
Letrika – Ptuj
Kema Puconci – Arrigoni Izola
Vesna Zalog – Kajuh Slovan
Muta – Preserje

Članki iz rubrike