mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.08.2017 09:00:37

Po prvem dnevu golf prvenstva PGA v Charlottu vodita Olesen in Kisner

Po prvem dnevu zadnjega velikega turnirja sezone v golfu, prvenstvom Združenja poklicnih igralcev (PGA) v Charlottu sta v vodstvu Danec Thorbjorn Olesen in Američan Kevin Kisner, oba sta za 18 lukenj potrebovala 67 udarcev.

Še udarec več kot Olesen in Kisner je potrebovala peterica igralcev, in sicer Američani Grayson Murray, Brooks Koepka, Gary Woodland, Chris Stroud in D.A. Points.

Za mnoge prvi favorit 99. prvenstva PGA na igrišču Quail Hollow pri Charlottu, Američan Jordan Spieth je prvi dan končal z 72 udarci.



Spieth, trenutno drugi igralec sveta, je sredi julija osvojil odprto prvenstvo Velike Britanije, pred tem pa je bil 2015 najboljši na mastersu v Augusti ter USA Opnu. Ker bo v nedeljo, ko se bo končalo 99. prvenstvo PGA na igrišču Quail Hollow pri Charlottu, star 24 let in 17 dni, lahko Spieth kot najmlajši osvajalec grand slama prehiti rojaka Tigerja Woodsa, ki mu je tak dosežek uspel pri 24 letih in pol.

Doslej je le pet igralcev osvojilo grand slam oziroma zmagalo na vseh štirih 'majorjih' - Jack Nicklaus, Tiger Woods, Ben Hogan, Gary Player in Gene Sarazen. Takih, ki imajo tri naslove, pa je trinajst.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike