900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.08.2017 07:26:52

Černjulova končana na 13. mestu na SP v Londonu

Petindvajsetletna Maruša Černjul je kot zadnja slovenska predstavnica na 16. svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu nastopila v kvalifikacijah skoka v višino, kjer je zasedla 13. mesto z 1,89 m in je le za mesto zgrešila kvalifikacijsko višino za finale (1,92 m).

Članica celjskega Kladivarja je nastopila v skupini B, v kateri je bila tudi branilka naslova Rusinja Marija Lasickene, ki ima v lasti izid sezone na svetu (2,06 m) in je bila tudi ena izmed treh, poleg Ukrajinke Julije Levčenko in in Poljakinje Kamile Licwinke, ki so se z 1,92 m s prvim izidom uvrstile v finale. Vse so bile brez neuspešnih poskusov, 1,92 m pa je bilo dovolj za uvrstitev med 12 finalistk; slovenska tekmovalka je delila 13. mesto.

"Dokazala sem, da sodim med najboljše na svetu. Sem pa razočarana, nehvaležno 13. mesto sem osvojila, do 1,92, m sem tehnično opravila dobre skoke, nato pa se sem 'zakrčila'. Celotno poletno sezono sem lovila normo za SP, na prvenstvo sem se uvrstila po izidih na svetu, ker ni bilo dovolj tekmovalk z normo in mogoče je tudi to pustilo posledice. Ko so tu letvico dvignili, kot doslej v sezoni, prek 1,90 m, nisem bila uspešna," je dejala Černjulova, ki je vse višine do 1,92 m zmogla v prvih poskusih, potem pa je imel tri ničle.

Černjulova je nastopila kot šesta po vrsti, v finale pa je vodila avtomatična kvalifikacijska norma 1,94 m ali 12 najboljših dosežkov kvalifikacij. "Pričakovala sem, da bo 1,92 m dovolj za finale, mogoče ne v prvem poskusu, ampak na koncu je ta višina zadostovala. Če bi morala nato na skakati na dodatni višini 1,94 m, ker nas je bilo preveč na 13. mestu, pa tudi ne morem zatrditi, da bi nastopiti v finalu," je dodala Černjulova.



Marca letos je v kvalifikacijah na dvoranskem evropskem prvenstva v Beogradu končala z delitvijo devetega mesta (1,86 m). Meter in 77 m visoka atletinja je bila lani je bila finalistka evropskega prvenstva v Amsterdamu (9.) in 21. na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

"1,92 m sem preskočila na OI lani, 1,92 m bi bilo tu dovolj za finale. malo je grenkega priokusu. Toda na OI je bilo v Braziliji v kvalifikacijah par sto ljudi, tu pa poln stadion, kar je neverjetno drugačen občutek. Tudi vreme je bilo veliko boljše, kot dan prej, in tega smo bile vse vesele."

V ZDA opravlja magistrski študij prehrane in zdravja, je pa tudi asistentka profesorja na univerzi Nebraska v Lincolnu. "Tako v ZDA kot v Sloveniji imam zelo dobra trenerja in sem zaradi tega zelo vesela. To je bila moja zadnja tekma v sezoni, vračam se v ZDA, kjer bom opravljala zadnji letnik magisterija. Tako da zame ni počitka. Imam pa v dolgoročnem načrtu OI v Tokiu, EP naslednje leto pa je moj glavni dovolj in mogoče bom zato izpustila naslednjo dvoransko sezono," je končala Černjulova.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike