Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ob
ob
11.05.2017 10:24:59
Deli članek:

V moškem finalu Dolenjci in Korošci

Oste Bakal
Jana Ludvik je strla odpor Založank in skupaj z Leo Paulin ter Urško Čokelj, Arrigoni popeljala v finale

Hitreje kot je bilo za pričakovati, sta znana finalista letošnjega play offa v I. moški namiznoteniški ligi.

Po zmagi na prvi polfinalni tekmi končnice na Ravnah, so namreč igralci Fužinarja Interdiskonta z enakim izidom 5:2 slavili tudi v Puconcih in bodo igrali v finalu proti branilcem naslova, igralcem Krke.

Kema je bila druga po ligaškem delu tekmovanja in je veljala za favorita v polfinalu, toda tako ni mislil predvsem njihov nekdanji soigralec Mitja Horvat, ki je na dveh tekmah osvojil šest točk za svojo sedanjo ekipo s Koroške. Tokrat je Horvat premagal vse tri domače igralce in s tem je bil dvoboj praktično odločen, kajti če ekipa že pred pričetkom dvoboja vodi 3:0, potem je vse jasno. Pri domačih je tokrat še posebej razočaral Dominik Škraban, ki je poleg s Horvatom izgubil tudi proti Petrovčiču in Jamšku, kar je vseeno veliko presenečanje. Tako bodo Pucončani, ki so vseskozi pri vrhu ali na vrhu prvenstvene lestvice, tokrat igrali za 3. mesto.

Nasprotnik bo ŽNTK Maribor, ki niti na povratni tekmi proti aktualnim prvakom iz Krke ni osvojil niti ene igre. Znova so bili dolenski mladci, Tilen Cvetko, Peter Hribar in Tilen Novak brez svojega idola in trenerja Uroša Slatinška premočni in se bodo zaslužno borili za nov naslov državnega prvaka. Tam bo najbrž zaigral tudi Slatinšek, kajti tudi Korošci so lahko nevarni z Mitjo Horvatom na čelu.

Pri dekletih je bila odigrana samo ena povratna tekma, na kateri so igralke Arrigonija pričakovano premagale zaloško Vesno. V primerjavi s prvo tekmo v Zalogu, ko je bilo kar izenačeno, so bile tokrat Izolčanke suverene. Jana Ludvik in Lea Paulin sta dosegli po dve zmagi, eno pa je prispevala Urška Čokelj, ki je hkrati oddala edino točko gostjam iz Zaloga. Tako Izolčanke čakajo na nasprotnice v finalu in to bodo gotovo aktualne državne prvakinje s Koroške, ki bodo gotovo že na povratni tekmi opravile z Letriko.

Sicer pa je znan tudi 10. udeleženec prve moške lige v novi sezoni. To je ljubljanska Olimpija, ki je tudi na povratni tekmi premagala kočevski Melamin. Po drugi strani pa je v kvalifikacijah za 2. ligo potrebna še tretja tekma. Prebold je namreč presenetil drugo ekipo Krke v Novem mestu, kjer bo na sporedu še odločilni dvoboj.

REZULTATI
Polfinale končnice, moški: Krka – ŽNTK Maribor 5:0 (Hribar – Slodej 3:0, Cvetko – Piljak 3:2, Novak – Črepnjak 3:0, Cvetko – Slodej 3:2, Hribar – Črepnjak 3:0), Kema Puconci – Fužinar Interdiskont 2:5 (Pelcar – Petrovčič 3:1, Škraban – Jamšek 0:3, Ropoša – Horvat 0:3, Škraban – Petrovčič 2:3, Pelcar – Horvat 1:3, Ropoša – Jamšek 3:2, Škraban – Horvat 1:3).
Polfinale končnice, ženske: Arrigoni Izola – Vesna Zalog 5:1 (Čokelj – Supanič 3:0, Paulin – Trelec 3:1, Ludvik – Zera 3:1, Paulin – Supanič 3:0, Čokelj – Zera 0:3, Ludvik – Trelec 3:0), Muta – Letrika (preloženo na 11.5. ob 18.00).
Kvalifikacije za I. SNTL, moški: Melamin Kočevje – Olimpija 2:5 (Vidmar – Grm Urbančič 1:3, Vodušek – Boldin 3:2, Zajec – Filipovič 3:2, Vodušek – Grm Urbančič 1:3, Vidmar – Filipovič 1:3, Zajec – Boldin 0:3, Vodušek – Filipovič 2:3).
Kvalifikacije za II. SNTL, moški: Krka II – Prebold 3:5 (Božič – Žgank 0:3, Omerzel – Zore 3:2, Zupančič – Fridrih 3:2, Omerzel – Žgank 3:2, Zabukovec – Fridrih 0:3, Zupančič – Zore 0:3, Omerzel – Fridrih 1:3, Zupančič – Žgank 2:3).