Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 10.05.2017 18:01:39

V Radencih tudi slovenski nordijski reprezentanti

Prijave na 37. Maraton treh src se danes končujejo, organizatorji so ponosni, da lahko potrdijo, da bo v Radencih tudi letos teklo rekordno število udeležencev. Tako kot lani so tekače v Radence tudi letos privabile prenovljene proge, priznani mednarodni tekači, bogat spremljevalni program in tudi druženje s slovensko nordijsko reprezentanco.

Za vse zamudnike bo prijava mogoča še na dan prireditve.

Organizatorji so potrdili, da so se na maraton prijavili tekači iz 24 različnih držav. Kot je za maraton v Radencih že običajno, bodo razplet na vrhu krojili kenijski tekači. V ženski konkurenci se bosta za zmago na najdaljši preizkušnji potegovali Gladys Jepkurui Biwott, ki je v Radencih že zmagala, in njena rojakinja Hellen Jepkosgei Kimutai. Štrene jima bo poskušala mešati Marija Vrajić Torišić, ki je na olimpijskih igrah v Riu zastopala hrvaške barve. V moški konkurenci bosta najboljši čas lovila Joel Maina Mwangi in Moses Kipruto Kibire.


Polmaraton bo štel tudi za državno prvenstvo. V ženski konkurenci sta udeležbo že potrdili Helena Javornik, ki je lani v Radencih ob 50. rojstnem dnevu pretekla svoj 50. maraton, in Sonja Roman, ki je za zdaj neuspešno lovila maratonsko normo za svetovno prvenstvo v Londonu. Med moškimi se bosta za naslov državnega prvaka potegovala Domen Hafner in Robert Kotnik. Za favorita na polmaratonski preizkušnji sicer veljata Stellah Jepngetich Barsosio med ženskami in Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo med moškimi.

Udeležbo na tekmovalnem delu je letos potrdilo potrdilo pet nordijskih reprezentantov. Za najboljši čas med skakalci se bosta potegovala Anže Lanišek in Cene Prevc, Katja Višnar, Ana Marija Lampič in Alenka Čebašek pa so nordijske tekačice, ki bodo smuči v Radencih zamenjale za tekaške čevlje.

Medalje bodo najboljšim podeljevali Domen Prevc, Robert Kranjec, Anže Semenič, Maja Vtič, Špela Rogelj in Vesna Fabjan.

Značke: maraton, slovenija

Članki iz rubrike