Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

tanja žagar Svet24.si

Tveganje se je Tanji Žagar izplačalo

krek zlatko3 Reporter.si

Zlatko spet razsajal: kot "novinar" na ulici lovil...

bojana beovic-STA Svet24.si

Sproščanje ukrepov? Slabo kaže. Predlagali bodo...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

Marko Potrč Odkrito.si

Marko Potrč – Je to njegova zadnja oddaja?

Jernej Kuntner Njena.si

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih ...

STA
STA
0 15.04.2017 17:42:25

Miha Ivanič in Nika Arih do brona na mladinskem EP

Slovenska badmintonista Miha Ivanič in Nika Arih sta na evropskem prvenstvu do 19 let osvojila bronasto kolajno v mešanih dvojicah. To je prva slovenska kolajna z EP za samostojno Slovenijo, še v nekdanji Jugoslaviji je leta 1971 bronasto kolajno, prav tako na mladinskem EP, med posameznicami uspelo osvojiti Lučki Križman.

Ivanič in Arihova sta bila kot tretja nosilca v prvem krogu prosta, nato pa sta do polfinala premagala tri mešane pare. V drugem krogu sta z 2:1 (19, -19, 13) premagala ukrajinsko dvojico Danilo Bosnijuk in Marina Iljinskaja, nato pa sta bila do polfinala boljša še od Finca Jera Övermaka in Inalotto Suutarinen z 2:1 (-14, 10, 18) ter Šveda Carla Harrbacka in Tildo Sjoo z 2:0 (18, 13). S tem sta si že zagotovila najmanj bronasto kolajno, v polfinalu pa sta morala priznati premoč Rodiona Alimova in Aline Davletove iz Rusije z 0:2 (-13, -15).

"Kolajna je, vsaj z moje strani, nepričakovana, tako da je bil to zame velik šok v zelo dobrem pomenu besede. Da pa je to sploh prva kolajna na evropskih prvenstvih za Slovenijo, pa v bistvu še nisem čisto dojela... še vedno ne morem verjeti, da nama je to uspelo," je po koncu tekmovanja dejala Arihova.

Med posamezniki sta se Miha Ivanič in Rok Jerčinovič uvrstila med 16 najboljših. Pri posameznicah je Petra Polanc zabeležila eno zmago, prav tako pa Rok Jerčinovič in Miha Ivančič v fantovskih dvojicah. V ekipnem delu so slovenski mladinci s še petimi reprezentancami delili deveto mesto.

Značke: badminton, sta

Članki iz rubrike