Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

zf
zf
0 14.04.2017 20:53:32

Spoznavni dan v Postojni uspel

Jaka Kosirnik
Zdenko Fajdiga
Osem kandidatov za mlado reprezentanco Slovenije se je zbralo na kratkih pripravah v postojnski 'Zeleni' dvorani in začelo 'Operacijo SP 2017'.

Skupnega treninga so se pod vodstvom selektorjev Aleša Škoberneta (U-23) in Antona Kosarja (U-18) udeležili Gašper in Matija Povh, Jure Fabjan (Hrast), Žan Sodec (Krim), Erik Čeh, Nik Švara (Postojnska jama), Jaka Kosirnik (Pontese) in Simon Požar iz sežanske Skale. Akcije se je udeležil tudi predsednik komisije za delo z mladimi pri BZS Damjan Rupnik.

Po ogrevanju so se Jure, Nik in Gašper lotili prvega preizkusa v natančnem zbijanju, Jaka proti Alešu in Simon proti Žanu pa so se spoprijeli v 'klasiki'...

"Poklicali smo fante na prvi trening, da ugotovimo, kako se med seboj ujamejo v posameznih disciplinah, tako v klasičnih kot tudi v tehničnih. Da dobimo tudi odgovor na vprašanje, kaj so ta čas, ko ni ligaškega tekmovanja, sposobni v 'brzincu', natančnem zbijanju in štafeti," sta povedala selektorja Škoberne in Kosar.

Na svetovno prvenstvo za mlade bodo jeseni potovali po trije v vsaki starostni kategoriji. Mladinci se bodo letos borili za kolajne v tehničnih disciplinah, starejši pa med dvojicami, v igri v krog ter klasični igri. Prizorišče SP še ni znano, mednarodna zveza FIB naj bi na sestanku 13. in 14. maja v italijanskem Saluzzu dokončno določila organizatorja, prav tako za evropsko prvenstvo za ženske.

Sicer pa se bo letošnja mednarodna sezona začela z uvodnim krogom evropskega pokala 29. aprila, ko se bo slovenski podprvak Hrast, najprej v Franciji, pomeril s Saint Vulbasom. Drugi pari pa so: Vargon Reka (Hrvaška) - BRB Ivrea (Italija), Rocher (Monako) - Pontese (Italija) in Pazin (Hrvaška) - Montelimar (Francija). Povratne tekme bodo teden dni kasneje, zmagovalcem se bodo v četrtfinalu pridružili državni prvaki Trata (Slovenija), Zrinjevac (Hrvaška), Perosina (Italija) in CRO Lyon (Francija).

Galerija

Članki iz rubrike