Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
uf1
uf1
10.11.2016 12:51:35
Deli članek:

Sponzorski škandal v F1 zaradi Trumpove zmage

Reuters

Njegovo jezo in razočaranje lahko razumemo. Voznik moštva Force India Sergio Perez je jezen na svojega sponzorja z očali.

Podjetje, oziroma njihov marketinški oddelek, je v tvitu namignilo, da naj Mehičani nosijo njihova sončna očala, medtem ko bodo jokali med gledanjem gradnje mejnega zidu med Mehiko in ZDA, ki ga je Trump obljubljal v nekaterih svojih predvolilnih govorih.

Mehiški voznik formule 1 Perez se je nemudoma odzval in prekinil sodelovanje s podjetjem Hawkers, čeprav sta strani sodelovanje pričeli šele ta mesec. "Nikoli ne bom nikomur dovolil, da se norčuje iz moje države," je dejal Perez.

Sodelovanje s podjetjem Hawkers so iz istega razloga prekinili tudi pri baseball klubu z največ naslovi v mehiški ligi - Diablos Rojos del Mexico. V podjetju so se sicer za svoje besede opravičili: "Naredili smo veliko napako ... nikoli več se ne bo ponovilo," a škoda je že storjena.

Šestindvajsetletni Perez je nadarjen voznik že od malih nog, od vsega začetka pa ga finančno podpira najbogatejši mehiški poslovnež Carlos Slim.