Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
01.11.2016 14:44:45
Deli članek:

Jesen pripadla Krimovkam, v superligi na vrhu dvojček

Simon Maljevac (BZS)
Ženska ekipa ŽBK Krim

Jesenski del prve balinarske lige za članice je minil v znamenju ljubljanskega Krima, ki je v sedmih krogih zabeležil maksimalen izkupiček, v moški superligi pa si prvo mesto delita Lokateks Trata in Hrast Kobjeglava.

V zadnjem krogu prvega dela prvenstva so bile krimovke v gosteh boljše od Svobode, medtem ko so se v obračunu za trenutno drugo mesto pomerile balinarke iz Deskel in Kolektor Idrije. Boljše so bile gostje iz Idrije, ki se lahko pohvalijo s šestimi zmagami in le enim porazom, medtem ko so na domačem obračunu proti Miljam Kobjeglavke zabeležile drugi remi v letošnji sezoni. Prvenstvo se bo nadaljevalo konec aprila prihodnje leto.

V drugem prvenstvenem krogu so do prve prvenstvene zmage prišli krimovci, ki so v domači dvorani na Rakovniku gladko nadigrali Sežance. Odličen uvod je domačinom prinesel vodstvo z 10:0, vseh dvomov o zmagovalcu pa je bilo konec po natančnem zbijanju, v katerem sta Žiga Šinkovec in Tone Kosar prišla do točk brez večjih težav, nato pa sta svoje delo z odliko v štafeti opravila še Brane Magerl in Žan Sodec.

Branilci naslova iz Škofje Loke so imeli v Novi Gorici obilo težav z borbenimi domačini, a so na koncu le prišli do drugega para točk. Po začetnem izenačenju na 4:4 so po pričakovanjih v tehničnih disciplinah več točk zbrali gostje, pri katerih je Goran Vujanović v hitrostnem zbijanju zadel kar 40 krogel. Lokateks Trata je v zadnji del tekme vstopila z vodstvom 8:10 in ga v klasičnih igrah še nadgradila, v domačem taboru pa si pohvale zasluži mladi Žan Kocina, ki je v igri posameznikov premagal Tadeja Premruja.

Hrast je v derbiju kroga premagal Portorožane, ki so po zmagi Marka Škerjanca v hitrostnem zbijanju celo povedli s 4:6, a je bilo vse skupaj premalo. Matija Povh in Marko Švara sta hitro poskrbela za preobrat, v končnici pa so Kobjeglavci nanizali kar deset zaporednih točk in slavili z visokih 18:8.

Tudi dvoboj v koprski dvorani Markovec med Luko Koper in Postojnsko jamo je bil v uvodnem delu zelo izenačen, nato pa Postojnčani uveljavili svojo premoč v tekaških disciplinah. Po zaslugi Gašperja Povha, Nika Švare in Blaža Janeva ter zmagi Gašperja Kraševca v natančnem zbijanju so prišli do prednosti z 12:6, ki so jo ohranili do zadnjega piska sirene.

Prva državna liga, članice, 7. krog
Šiška - Bistrica 16:6
Deskle - Kolektor Idrija 8:14
Svoboda - Krim 10:12
Hrast - Milje 11:11
Vrstni red: Krim 14, Kolektor Idrija 12, Deskle 10, Šiška 7, Bistrica 5, Svoboda 4, Hrast in Milje 2.

Superliga, 2. krog
Hrast Aikea - Antena Portorož 18:8
Luka Koper - Postojnska jama 8:18
Krim - Skala 22:4
Agrochem - Lokateks Trata 10:16
Vrstni red: Lokateks Trata in Hrast 4, Postojnska jama, Krim, Aikea Antena in Agrochem 2, Luka Koper in Skala Sežana 0