Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
31.10.2016 20:42:38
Deli članek:

Novi član v strokovnem vodstvu Novaka Đokovića vznemirja teniško javnost

Reuters

Marsikdo se sprašuje, kaj se dogaja s srbskim zvezdnikom.

Novak Đoković si je omislil novega člana svojega strokovnega vodstva. To kakopak ni nič pretirano presenetljivega, številni igralci se odločajo za spremembe in nove moči, toda nov obraz v spremljevalnem osebju srbskega zvezdnika vendarle vznemirja teniški svet. To je namreč Pepe Imaz, ki je bolj kot karkoli drugega teniški guru. Je nekdo, ki veliko pozornosti namenja meditaciji in jogi. In dejstvo je, da takšen slog življenja vse bolj zagovarja tudi še vedno igralec številka ena.

Pepe Imaz je bil po poročanju Bilda zraven že na turnirju v Šangaju, kjer Nole ni ubranil naslova, prišel je do polfinala. "Želim si samo, da bi bil srečen človek," je na Kitajskem med drugim povedal Novak Đoković, za srbske medije pa je pristavil, da si prizadeva vnovič najti motivacijo za dobre igre, prav tako kot povrniti pripadnost na terenu. In da bi to našel, potrebuje Imaza, ki je septembra v španski Marbelli organiziral seminar Ljubezen in mir.

Med predavatelji je bil tudi Novak Đoković. "Ko gremo noter, ugasnemo luč za zunanje življenje in poskušamo umiriti svoj um ter energijo. In zakaj to poskušamo? Zato, ker na koncu koncev vsi iščemo ljubezen, srečo in harmonijo. Da bi vse to našli, moramo vzpostaviti zvezo z božansko svetlobo," je takrat med drugim povedal srbski zvezdnik, ki se je v zadnjem obdobju očitno zelo spremenil. Bi to utegnilo vplivati na njegovo nadaljnjo kariero?