Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.11.2016 09:55:19
Deli članek:

ACH na Ciper

www.alesfevzer.com

ACH Volley na Ciper za potrditev favorizirane vloge.

Odbojkarji ACH Volleyja se bodo morali do svojega jubilejnega desetega nastopa v ligi prvakov prebiti skozi kvalifikacije, kjer bo njihova prva ovira v drugem krogu kvalifikacij ciprska ekipa Omonia. Prva tekma bo na sporedu v sredo, ob 18. uri, v Nikoziji.

Ciprska odbojka v Evropi ne pomeni prav veliko in s te strani so imeli slovenski serijski državni prvaki srečo pri žrebu. Toda po drugi strani Ljubljančani letošnje sezone niso začeli najbolje. V srednjeevropski ligi so nepričakovano izgubili v Zagrebu proti Mladosti, v domačem prvenstvu jih je v svoji dvorani presenetil Maribor, minulo soboto pa so tudi z veliko mero sreče v Tivoliju ugnali oslabljeni Calcit Volleyball, ki je zapravil štiri zaključne žoge za zmago.

"O Omonii imamo veliko informacij, imamo tudi video posnetke. Ogledali smo si, v kakšni zasedbi igrajo, imajo tudi tri Brazilce in enega Poljaka, vendar so šele nekaj časa v polni zasedbi. Eden od dveh brazilskih sprejemalcev v letošnji sezoni sploh še ni igral zanje, vendar se z njimi ne želimo obremenjevati. V prvi vrsti si želimo, da pridemo do svoje prepoznave igre. Ciprčani igrajo raven odbojke, kot jo igrajo, mi želimo igrati na višji ravni, želimo zmagati obe tekmi in to je naš cilj," se vloge favorita v dvoboju z najboljšo ciprsko ekipo ne brani Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja.

Dejstvo je, da imajo veliko bogatejšo zgodovino igranja v evropskih tekmovanjih ljubljanski odbojkarji, ki so leta 2007 slavili v pokalu Top teams, danes pokalu CEV, tri leta pozneje pa so igrali na zaključnem turnirju lige prvakov, v kateri so do zdaj igrali že devet sezon. Največji uspeh Omonie v evropskih tekmovanjih je lanska uvrstitev v osmino finala pokala CEV, vendar tudi zahvaljujoč finančnim težavam poljskega Jasztrebskega, ki je odstopil iz tega tekmovanja. V osmini finala jih je zaustavil španski CAI Teruel.

"Na zgodovino se ne bi preveč zanašal, če je vloga favorita na naši strani, naj bo, mi bomo v vsakem primeru v obe tekmi šli na zmago, mislim, da smo boljši, imamo boljše posameznike kot Ciprčani, ampak to nič ne pomeni. To bo treba dokazati na igrišču. Naša ekipa še vedno ne diha, kot bi si želel. Dokler bomo imeli takšne razpoke, kakršne smo imeli v zadnjem času, bomo imeli težave, toda liga prvakov je drugačni motiv kot državno prvenstvo in videli bomo, kako bodo igralci odreagirali. Zelo pomemben bo psihološki motivacijski pristop. Nekaj izkušenj iz lige prvakinj imam iz minule sezone, zato vem, kako se igralci sami motivirajo za tako pomembne tekme," je še dejal Kedačič.

V ljubljanski ekipi ima ob Matiji Plešku in Roku Satlerju, ki pa v letošnji sezoni ne igrata prav veliko, največ izkušenj z igranjem v evropskih tekmovanjih kapetan ekipe Andrej Flajs.

"Ne bojim se tega, da bi Ciprčane podzavestno podcenjevali. Vsi v klubu si želimo napredovati na naslednji krog. Zavedamo se, da bomo do njega prišli le z dobro igro na obeh tekmah," je odločen Flajs, ki v svoji ekipi trenutno najšibkejšo točko vidi v komunikaciji na igrišču.

Če bodo Ljubljančani v dveh tekmah boljši od ciprskega državnega prvaka, bo njihova zadnja ovira, da bi se uvrstili v skupino A lige prvakov, v kateri so že Dinamo Moskva, Zaksa Kedzierzyn-Kozle in Istanbul BBSK, francoski Arago de Sete.

"Za zdaj se ukvarjamo le s Ciprčani, ne razmišljamo ne o Arago de Seteju, še manj o skupini A. Mislim, da smo že dovolj dolgo skupaj, da smo se tudi že lahko uigrali, imamo na voljo tudi dovolj veliko število igralcev, ki v vsakem trenutku lahko stopijo na igrišče. Na treningih dobro delujemo, zato verjamem, da bomo imeli v sredo še nekaj več motivacije, kot na tekmah domačega prvenstva. Ni skrivnost, da se želimo uvrstiti v ligo prvakov," je odločen Flajs.

Tekmo v Nikoziji bosta sodila Hrvat Milan Rajković in Bolgar Dobromir Dobrev, povratna tekma pa bo na sporedu v nedeljo, 6. novembra, ob 18. uri, v dvorani Stožice.