Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
05.10.2016 21:55:00
Deli članek:

Slab nastop Barbare Fidel

Stane Kadunc
Lidija Stevanič je na svoj rojstni dan opravila zelo dober nastop.

Na evropskih pokalih po prvem dnevu najbolje kaže Calcitu in Brestu, Celjanke pa so zašle v težave.

V Bolzanu poteka svetovni pokal. V moški konkurenci nimamo svojega predstavnika, zato za nas ni preveč zanimiva, pri dekletih pa seveda veliko pričakujemo od Celjank. Kot prva je nastopila Barbara Fidel, ki pa tokrat ni imela svojega dne. Poleg tega so se med igro pojavljale težave s poškodbo, ki jo je sicer zacelila, toda kot vse kaže se je ta ponovno pojavila. Svoj nastop je končala pri skromnih 548 podrtih kegljih. Tako nizkega rezultata nekdanja svetovna prvakinja ne pomni v mednarodni konkurenci in na takih pokalih, kjer je prisotna že dolgih trinajst let.

Za njo je nastopila Saša Črep, ki je odigrala več kot zelo solidno in podrla 559 kegljev. Anja Kozmus pa je na koncu prvega dneva s 565 keglji vendarle popravila celjsko ladjo. Po polovici tekmovanja so Celjanke sicer šele šeste, toda z minimalnim zaostankom petih kegljev za Mlako iz Reke na petem mestu, četrti Kristal iz Zrenjanina pa jim beži za 15 kegljev.

Trener Lado Gobec je kasneje v razgovoru med drugim dejal: "Fidelova je tokrat res obupno odigrala. Ni imela nobene povezane igre, kar se je poznalo tudi na čiščenju, pa čeprav ni napravila nobene 'ribice'. Še dobro, da sta kolikor toliko normalno odigrali Kozmusova in Črepova, za njo bi rekel celo zelo dobro, tako da je trenutna situacija še vedno pod kontrolo. Toda to bodo morale popraviti zadnje tri igralke."

ODLIČEN NASTOP NINE MODRINJAK

Na evropskem pokalu v Bački Topoli je bilo sredino dopoldne rezervirano za nastope deklet. Pri Brestu je kot prva nastopila Alenka Jakša. Svoj nastop je zaključila pri 560 kegljih. Po nastopu je Alenka dejala: "Kar hitro sem se ujela s stezami in mislim, da mi uspel zelo dober nastop. Sem zelo zadovoljna".

Za njo je na stezo prišla Črnomaljka v dresu Bresta, Nina Modrinjak. Že začetek je bil odličen, saj je začela s kar 150 podrtimi keglji, na koncu pa je končala pri izvrstnih 583 podrtih kegljih. To je bil četrti rezultat dopoldanskega programa. Boljše so bile Srbkinja Milica Perin in Hrvatica Marijana Liović, ki sta podrli po 588 kegljev, ter le za en kegelj še Madžarka Bogoly, ki igra za Avstrijke. Tudi Nini je igral nasmešek na licih, ko je po prihodu iz kegljišča dejala: "Super. To je bilo odlično. Škoda za tiste male napakice, saj bi bilo zadovoljstvo še večje."

Tretja naša predstavnica, najmlajša pri Cerkničankah, Maruša Forjanič, ki je pred tednom dni napolnila 19 let, se je na začetku kar nekaj časa lovila in končala prvi niz pri le 118 kegljih. Potem ji je nervoza le popustila in dvignila je ritem svoje igre. Nastop je zaključila na 522 podrtih kegljih, kar je zelo soliden rezultat za to težko kegljišče. Po nastopu je mirno dejala: "Malce me je ujela nervoza, kar se je močno videlo v prvem setu. Potem pa je napetost le popustila. Verjamem v soigralke in kljub malo slabšem mojem nastopu bomo zanesljivo v polfinalu."

Kot zadnja od Cerkničank je prvi dan nastopila slavljenka in kapetanka ekipe, Lidija Stevanič. Ravno danes namreč praznuje rojstni dan. Tudi zaradi tega je hotela tudi sebe razveseliti z dobrim rezultatom. To ji je uspelo, saj je končala pri odličnih 568 podrtih kegljih. Po nastopu je z zadovoljstvom sprejela tudi naše čestitke, ne samo za dober nastop, ampak tudi za rojstni dan: "Hvala na vaši pozornosti do mene. S samo igro sem zadovoljna in verjamem, da lahko v nadaljevanju pokažem še kaj več. Sicer pa so punce do sedaj že odlično odigrale in sem prepričana v polfinale."

S tem je Brest zanesljivo končal kot prvi po štirih igralkah. Toda prednost ni velika in preostali dve igralki se bosta za polfinale morali še pošteno potruditi.

Potem ko sta v torek zvečer Klemen Mahkovic (637) in Jure Starman (597) zelo dobro opravila nastopa za Calcit, se je kot prvi v sredinem programu podal na stezo Damjan Hafnar. Kegljal je zelo zanesljivo in se zaustavil na 624 podrtih kegljih. Po rpihodu iz kegljišča je Stražiščan dejal: "Kar soliden nastop. Sem zadovoljen, čeprav verjamem, da bi se dalo narediti še kaj več." S tem so se Kamničani še utrdili na prvem mestu.

Kot zadnji je v drugem dnevu nastopil še Marko Oman. Najizkušenejši mož v ekipi Calcita je zelo obetavno začel in končal prvi niz pri 149 podrtih kegljih. Tudi v drugem je šlo kar v redu, potem pa mu je začela padati zbranost in je imel nekaj zavrženih krogel. Vse to se je vedno bolj poznalo na rezultatu. Na koncu je pristal pri skromnih 556 podrtih kegljih. S tem slabim nastopom so Kamničani nazadovali na tretje mesto, vendar pa uvrstitev v polfinale ni vprašljiva, saj imajo pred zasledovalci še vedno zajetno prednost.



Trenutni vrstni red po drugem dnevu – moški
1. Zalaegerszeg (Mad) 2452, 2. St. Pölten (Avt) 2428, 3. Calcit (Slo) 2414, 4. Metalac (Srb) 2362, 5. Victoria Bamberg (Nem) 2346,6. Grmoščica (Hrv) 2335...
Ženske
1. Brest 2233, 2. Alfa-Vector (Pol) 2176...

MARIBORČANI ŠE V IGRI

V Straubingu v Nemčiji pa poteka pokal NBC. Že v torek zvečer so svoje nastope opravili dva igralca Litije (Klemen Selovski 567 in pa Robert Pirš 618) ter Mariborčan Luka Sajko (614). Kot prvi med našimi je včeraj na stezo prišel Mariborčan Robert Ribič. Po zaslugi odličnega čiščenja je član Konstruktorja prišel do lepih 613 podrtih kegljev. Še boljši je bil Timi Jurančič, ki je končal pri 629 podrtih kegljih. To Konstruktorju ohranja možnosti za napredovanje. Tretji Litijan pa je bil njegov vrstnik Klemen Ivančič, ki je podrl 573 kegljev. Litiji sedaj preostane borba za čim boljšo uvrstitev, medtem ko možnosti za preboj med četverico praktično ni več.

V ženski konkurenci našim ni šlo preveč dobro od rok. Pri Ljubelju je mlada in neizkušena Anja Grilc-Jeršin za ekipo Ljubelja svoj nastop je končala pri 530 podrtih kegljih. Izkušena Avstrijka Birgit Schoffmann-Poljanec jih je podrla skromnih 517, komaj 19-letna Maša Rajakovič pa je na koncu pristala pri 569 podrtih kegljih, kar je eden od najboljših izidov v ženski konkurenci. Prva igralka Triglava Nika Blagovič jih je podrla 522, boljša pa je bila Nina Blaž, ki je končala na zelo obetajočih 558 podrtih kegljih. Igralke Triglava imajo sicer še možnosti za napredovanje, toda vse štiri preostale igralke bodo morale odlično odigrati, medtem ko si je Ljubelj po polovici nabral že velik zaostanek za najboljšimi in jih lahko reši le še briljantna predstava sester Mejač.