Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
05.10.2016 13:05:36
Deli članek:

Đoković obiskal enega najljubših teniških prizorišč, a po bombardiranju ostale le ruševine (video)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je počitek izkoristil za obisk prav posebnega kraja v domačem Beogradu.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je nastop v Pekingu odpovedal, saj ga pesti poškodba komolca, prisilni počitek pa je izkoristil za obisk domačega Beograda. Tam se je med drugim odpravil tudi na enega svojih najljubših prizorišč, kjer so pa danes zgolj ruševine

V gorovju Kopaonik je imela njegova družina nekoč teniški klub, pred vstopom v novo tisočletje pa so ga uničile bombe. "To je moja najljubša teniška stena na celem svetu. Nameraval sem obiskati teniški klub, kjer smo kot družina preživeli veliko časa. Trenirali smo na teh igriščih. Nazadnje smo bili tukaj leta 1998. Samo eno leto pred groznim bombardiranjem, ki je za seboj pustilo te ruševine. Tukaj smo včasih poležavali in skupaj preživljali čas. Kurili smo ogenj, pili, jedli in uživali v neverjetni naravi," je med drugim dejal Nole in pojasnil, zakaj je bilo to območje po bombardiranju več let neprehodno. "Po bombardiranju tukaj več let ni bilo nikogar zaradi nevarnosti kasetnega streliva. Zdaj je vse čisto. Varno smo."

Seveda prvi igralec sveta ne bi bil pravi tenisač, če se skupaj z družinskimi člani ne bi preizkusil v igri na zid, ki je za razliko od ostalih objektov in igrišč preživel bombardiranje.