Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
04.10.2016 20:36:05
Deli članek:

Izvrsten začetek kegljačev Calcita

Stane Kadunc
Klemen Mahkovic je odlično odprl nastope Kamničanov.

Na evropskem Pokalu, ki se igra v Bački Topoli v Vojvodini, je Calcit iz Kamnika odlično odprl tekmovanje.

Kot prvi se je na steze podal nekdanji reprezentant Klemen Mahkovic. Litijan po rodu se je zelo odločno pognal v igro. Po uspešni igri na polno v prvem nizu tega ni uspel prenesti še na čiščenje. Po 89 kegljih na polno je očistil le 45 kegljev in si privoščil kar tri "ribice", kar se mu že kar nekaj let ni zgodilo. To ga kar malo razjezilo. Njegova igra je postala še preciznejša in naslednja dva niza sta se končala na 174 in celo na 180 kegljih. Pred zadnjim nizom je imel neverjetnih 497 kegljev. Enak rezultat je imel tudi hrvaški reprezentant Matko Bulka, ki sicer igra za avstrijski St. Polten. V zadnjem nizu pa mu je malo popustila koncentracija in je ta niz končal pri 140 podrtih kegljih. To je vseeno pomenilo izvrstnih 637 kegljev. Hrvat pa si je v zadnjem nizu nabral prednost 27 kegljev. Njuna rezultata (664 Bulke) sta bila prvi dan tekmovanja daleč najboljša.

Po nastopu je Klemen ves zadihan dejal: "Po prvem čiščenju sem bil kar malce slabe volje nad nekaterimi mojimi meti in 'ribicami', ki sem jih napravil. To me je podžgalo in igra mi je stekla. Zelo sem zadovoljen s končnim rezultatom."

Le še trije igralci so videli mejo 600 kegljev. Kot drugi pa je nastopil še Jure Starman, ki je vse nize odigral zelo izenačeno in končal pri 597 kegljih. Lahko bi imel še malo boljši rezultat, vendar je imel manjšo krizo v zadnjem nizu. Po prihodu s steze je dejal: "Škoda, zapravil sem še nekoliko boljši rezultat. Toda vseeno sem zadovoljen. Verjamem v soigralce in naš nastop v polfinalu, kjer bom dal še malo več od sebe."

Prvi dan se je tako končal izvrstno za Calcit, ki je v vodstvu s 1234 keglji. Dva keglja za njimi je St. Pölten, tretji pa je madžarski Zalaegerszeg, ki je zbral 1196 kegljev.

NEPREPRIČLJIV ZAČETEK V NEMČIJI

V Straubingu v Nemčiji pa poteka pokal NBC, na katerem nastopajo tretje in četrtouvrščene ekipe oziroma pokalni prvaki iz nekaterih držav. V moški konkurenci nad zastopata Litija in Konstruktor iz Maribora. Prvi med Slovenci je nastopil Klemen Selovski iz Litije, ki je prejšnji teden praznoval 36. rojstni dan. Igra na polno mu nikakor ni stekla in tudi stez nikakor ni mogel ujeti. Na čiščenju je vedno uspel malce popraviti rezultat, toda več kot 567 kegljev ni zmogel podreti. V njegovi seriji sta bila odlična Nemec Reisser, ki je podrl kar 656 kegljev in Čeh Gartus, ki je zbral tri manj.

Dve seriji za Litijanom pa je nastopil Mariborčan Luka Sajko. Njemu je igra na polno šla mnogo bolje (podrl je kar 422 kegljev), toda čiščenje je bilo veliko slabše in tako ni izkoristil izvrstne priložnosti za odličen rezultat. Končal je pri 614 podrtih kegljih. Kot zadnji Slovenec prvi dan je nastopil izkušeni Litijan Robert Pirš, ki je zaključil na zelo spodobnih 618 kegljih.

Drugi dan tekmovanj na vseh treh pokalih se bo začel s tekmovanji v ženski konkurenci. Kot prve bodo zjutraj nastopile Barbara Fidel v Bolzanu ter Nika Blagovič in Irena Mejač v Straubingu. Trener Bresta Štemberger se bo v Bački Topoli o svoji prvi igralki odločil šele zjutraj.

psno
: Anja Ulaga je odlično zamenjala svojo vzornico Fidelovo.