Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
18.05.2016 22:28:46
Deli članek:

Fantje po štirih letih po novo ekipno kolajno

psno
Naša reprezentanca pred današnjo tekmo skupaj s trenerjem.

Drugi dan na SP mlajših članov bo namenjen ekipni tekmi fantov. V Novigradu se nam ponovno obeta lep kegljaški dan.

Favoritov za medaljo je veliko, med njimi je tudi naša ekipa. Na pripravljalnih tekmah so pokazali lepo pripravljenost, tako proti Srbiji, kakor tudi proti Hrvatom. Proti slednjim so igrali nedolgo nazaj v sosednjem Poreču. Slovenija je bila na dosedanjih prvenstvih zelo uspešna. Doslej so osvojili že kar precej ekipnih medalj in tudi naslovov prvaka. Toda zadnji naslov svetovnega prvaka ima že brado. Nazadnje so bili najboljši leta 2005 v Nachodu na Češkem, ko jih je vodil eden najboljših trenerjev pri nas, Franci Belcijan. V tisti generaciji so bili med drugimi Mitja Gornik, Klemen Mahkovic, Janže Lužan...

Kasneje je prišlo do menjav trenerja, nikoli več pa niso posegli tako visoko. Pred štirimi leti so bili še tretji, toda razočarali so pod vodstvom Bojana Pihlarja v Brnu, ko jih ni bilo med najboljšo osmerico. Zaradi tega ne bo našega zadnjega igralca v zadnji seriji, ki bo na sporedu ob 19.10 in bo nastopilo zadnjih osem igralcev. Lahko upamo, da bodo naši takrat postavili visoko normo za nasprotnike, ki bo omogočala visoko uvrstitev in morda medaljo.

Novi trener mlade reprezentance, Kranjčan Albin Juvančič, ima za današnjo tekmo obilo preglavic, kako postaviti ekipo in katera dva igralca pustiti na klopi. Če ima odprta vprašanja o prvih petih igralcih, pa je mesto zadnjega in tudi zelo pomembnega že dolgo oddano. Na koncu bo igral naš prvi in glavni adut, Mariborčan Timi Jurančič, ki je že nekaj mesecev v izvrstni formi. Upajmo, da bo tudi danes v vrhunski izvedbi, saj bi naše možnosti v boju za odličje močno narasle. Za preostalih pet mest pa so kandidati naslednji: trije Trboveljčani, Denis Narat in bratranca Nik in Luka Predovnik, član Izole Dušan Pavlović, Tržičan Blaž Čerin, ki ima pri naših daleč največ mednarodnih izkušenj, Novomeščan Danijel Lavrič, sicer član Proteusa iz Postojne in Nejc Jurca, ki je sedaj član Bresta.

Trener Albin Juvančič ni želel veliko napovedovati in je samo kratko dejal: "Vsi po vrsti bomo dali maksimum od sebe. Kaj bo to pomenilo, pa bomo videli po koncu tekme."

Najizkušenejši v naši vrsti, Tržičan Blaž Čerin, pa je napovedal: "Na pripravah smo zelo dobro delali, zato verjamem, da bi se sedaj moral prikazati pravi rezultat. Sam sem optimist, pa tudi moja forma je dobra, čeprav kar nekaj manjka, da bi bila tista vrhunska. Vsi skupaj smo prepričani, da bomo na koncu ekipne tekme lahko zadovoljni."

Sam program se začne že ob pol osmih zjutraj. V tej seriji bo nastopil tudi naš prvi igralec, ki bo odprl tekmo. Potem pa bodo sledili nastopi ob 9.50, 12.10 in ob pol treh popoldne. V zadnjem delu tekmovanja bomo imeli dva igralca zapored, najprej ob deset minut do petih in na koncu ob šestih zvečer, ko bo nastopil naš trenutno najboljši mladi igralec Timi Jurančič.