Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
19.04.2016 21:00:58
Deli članek:

Nada Savič nova posamična prvakinja

psno
Eva Sajko, Nada Savič, Irena Mejač in Anja Kozmus (z leve), najboljše posameznice na DP.

Za naslov najboljše v državi so se pomerile tudi kegljačice, naslov pa je po zaslugi Nade Savič spet odšel v Celje.

Po uvodnem delu DP v kombinaciji za dekleta smo dobili šestnajst najboljših posameznic, ki so se med seboj pomerile na izpadanje na kegljišču v športnem parku Kamnik. Že v osmini finala smo videli kar nekaj zelo zanimivih in dramatičnih dvobojev. V uvodnih dveh dvobojih sta se predstavili sestri Mejač iz Ljubelja. Starejša Irena je zelo zanesljivo ugnala Celjanko Klementino Hohnjec (583:540). Mlajša Urša se je pomerila z vodilno po prvem delu v tekmovanju za kombinacijo Patricijo Bizjak. Po treh nizih je imela zmago že v rokah, saj je povedla z 2,5:0,5, čeprav je imela minimalno prednost v kegljih. V zadnjem nizu je Bizjakova podrla kar 180 kegljev, s katerimi je samo potrdila naslov v kombinaciji, toda med posameznicami je zaradi poraza izpadla, čeprav je po kegljih dobila dvoboj s 638:602. Kmalu zatem sta se sestri Mejač med seboj pomerili v četrtfinalu, kjer pa je bila Irena premočna za Uršo in si tako že priigrala kolajno med posameznicami.

Zelo napeta pa sta bila druga dva dvoboja v osmini finala. V obračunu med nekdanjima soigralkama v Brestu Tino Ugrin, ki sedaj igra za B ligaša Izolo, in Alenko Jakša, ki je še vedno v Cerknici, je bila po kegljih boljša Primorka s 567:557, toda Jakševa je v nizih dobila dvoboj z 2,5:1,5. V drugem obračunu pa so odločali podrti keglji. V tem boju je bila Nada Savič uspešnejša od bivše soigralke Brigite Strelec z 600:589 in se tako uvrstila med najboljših osem,m kjer se je pomerila z Jakševo. V tem dvoboju je bila Savičeva veliko boljša in se tako uvrstila v polfinale.

V tretji rundi osmine finala sta se pomerili še ena Celjanka Eva Sajko in Postojnčanka Anja Ulaga. V dvoboju reprezentantk je bila prepričljivo boljša Celjanka in to s 594:555 (3:1). V drugem dvoboju sta se merili veteranka iz Celja Jožica Šeško in mladinka iz Kopra Leila Lisjak, članica Adrie. Dvoboj je bil zelo izenačen. Na koncu so odločile bogate izkušnje Šeškove, ki je zmagala s 552:539. Toda v četrtfinalu je bilo njene poti konec, saj jo je Sajkova dokaj zanesljivo ugnala s 582:564 ob izenačenih nizih.

V zadnji skupini dvobojev osmine finala smo videli več ali manj enosmeren promet, saj sta se oba dvoboja končala s 3:1 oziroma s 4:0. V prvem dvoboju je članica Bresta Nina Modrinjak hitro zlomila odpor domačinke Irene Koprivc in zmagala s 575:541. V drugem dvoboju pa se je Trebanjka Silva Zupančič hitro predala reprezentantki iz Celja Anji Kozmus, ki je slavila s 578:504. V zadnjem četrtfinalnem srečanju smo videli kvaliteten in izenačen dvoboj, v katerem je tudi z malce sreče v končnici dvoboja po kegljih slavila Kozmusova, ki je Modrinjakovo premagala ob izenačenju v nizih s 576:573.

Polfinalistke so se potem preselile v Medvode, kjer so bili naslednji dan zaključni dvoboji. Oba polfinala sta bila odločena z rezultatom 3:1. V prvem srečanju je bila Nada Savič s 617:538 prepričljivo boljša od Irene Mejač in se uvrstila v finale, kjer jo je čakala soigralka Sajkova. Ta je imela kar dosti dela s Kozmusovo, saj je bila razlika v kegljih majhna. Simpatična Eva je slavila s 572:563.

Tako smo v finalu kot že velikokrat v zadnjem desetletju ponovno gledali dvoboj Celjank, ki je bil izenačen vse do zadnjega meta. Tokrat je bila sreča na strani Nade Savič, ki je bila uspešnejša z 2,5:1,5 v nizih, čeprav je v kegljih izgubila s 543:544. Za Nado je to prvi naslov posamične članske državne prvakinje, zato je bila seveda zelo zadovoljna, medtem ko je bila Sajkova kar močno jezna sama nase, saj je zapravila lepo priložnost za nov naslov prvakinje.