Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
19.04.2016 20:30:43
Deli članek:

Matej Lepej zasluženo do naslova prvaka

psno
Najboljši posamezniki posamičnega DP Timi Jurančič, Matej Lepej, Jure Starman in Robert Ribič.

V Medvodah so končali letošnje posamično DP v kegljanju, ki je največ uspeha prinesel članu cerkniškega Bresta.

Prvi krog državnega prvenstva v kombinaciji je dal šestnajsterico najboljših igralcev, ki so se v bojih na izpadanje pomerili za naslov prvaka za letošnje leto med posamezniki. Osmino in četrtfinale so imeli na kegljišču Portoval v Novem Mestu, kjer se je z dobro organizacijo zelo izkazal domači klub KK Krka. Istočasno so odigrali po dva dvoboja v osmini finala. V prvem dvoboju je bil vodilni in sedaj tudi aktualni prvak v kombinaciji Timi Jurančič prepričljivo s 4:0 boljši od člana B ligaša Radenske Kovačiča. Mladi reprezentant je dvoboj v kegljih dobil s kar veliko razliko 641:585. Drugi dvoboj pa je bil veliko bolj zanimiv in izenačen. Malce več sreče je imel Tržičan Jure Mejač, sicer oče mladih reprezentantk Irene in Urše, ki je člana Calcita Mahkovica premagal s 3:1 (615:604).

Zmagovalca obeh dvobojev sta se v četrtfinalu pomerila med seboj. To srečanje je bilo odločeno (2:2 v nizih) šele v zadnjem metu, srečnejši pa je bil mladi Timi s 581:580. V drugi seriji smo videli dobesedno enosmeren promet, saj je bila v obeh dvobojih zelo velika razlika. Damjan Hafnar je vso jezo stresel nad mladega Postojnčana Denisa Čenanoviča, ki ga je premagal z veliko prednostjo s 654:572. V drugem dvoboju je član Triglava Davor Sobočan močno presenetljivo izgubil proti članu Konstruktorja Robertu Ribiču s 545:599, s tem, da je vendarle osvojil častni niz. Ribič je potem presenetil še enkrat in to proti Hafnarju, članu Calcita. Uspel je izvleči zmagovalne tri nize in si tako priboril kolajno, saj se je uvrstil v polfinale, čeprav je srečanje s Hafnarjem (586:606) izgubil po kegljih.

V naslednjih dveh srečanjih pa sta bila favorita zelo prepričljiva. Triglavan Janže Lužan je pometel z Ivanom Kunčičem iz Impola s kar 639:520, medtem ko je bil član Bresta Matej Lepej prizanesljivejši do drugega Kranjčana Grega Bajžlja in ga torpediral le z 634:552. Oba zmagovalca sta v medsebojnem srečanju četrtfinala prikazala podobno igro. Tekma je bila zelo izenačena in odločena na keglje. Pivčan, ki igra za Brest, je bil boljši s 640:627.

V zadnji četrtini osmine finala smo videli zelo napeto tekmo med reprezentantoma Blažem Čerinom iz Ljubelja in Triglavanom Sandijem Sajkom. Na koncu je bil za malenkost boljši malce starejši Sajko. V drugi tekmi pa je imel član Calcita Jure Starman obilo dela s Trboveljčanom Ivanom Hočevarjem, da ga je ugnal s 3:1 (634:605). Zelo razburljiv je bil tudi boj obeh zmagovalcev. Sajko je bil celo uspešnejši v kegljih (586:585), toda na koncu je moral seči v roko Starmanu za zmago s 3:1.

Zaključni boji so potekali naslednji dan v Medvodah. Prvi dvoboj je bil mariborsko obarvan. Tudi v ta dvoboj je šel Ribič zelo odločno in se odlično upiral svojemu mlajšemu soigralcu ter prišel tudi do dveh osvojenih nizov. Toda Jurančič je bil vseeno uspešnejši v kegljih in dvoboj dobil s 599:584. V drugem polfinalu je svojo odlično pripravljenost ponovno potrdil Matej Lepej. Kot edini je v polfinalu presegel mejo 600 kegljev in zelo suvereno strl odpor Starmana s 3:1 v nizih (624:592). Popolnoma na enakem nivoju pa je Lepej odigral v finalu, saj se je zaustavil na 620 kegljih in bil za 21 kegljev boljši od mlajšega Mariborčana (2:2 v nizih).

Lepej je tako popolnoma zasluženo prišel do naslova državnega prvaka med posamezniki. V vseh nastopih je imel odlične rezultate, kar je tudi lep obet za svetovno prvenstvo, saj se mu vidi, da počasi prihaja v pravo formo, kjer so mu visoki rezultati tudi stalnica. To mu je uspelo kljub peklenskemu ritmu, v kakršnem se igra na finalu posameznikov, ko je treba v 30 urah opraviti s kar štirimi nastopi.

V prihodnjih dneh pa se začnejo zaključne priprave za obe svetovni prvenstvi. Že to soboto in nedeljo bodo aktivni tako člani kot tudi mlajši člani. Ljubitelji dobrega kegljanja bodo pripravljenost mlajših članic in članov lahko preverili v Kamniku, kjer bosta naši reprezentanci gostili odgovarjajoči selekciji izredno močne Srbije.