Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
19.04.2016 19:59:59
Deli članek:

Odločno proti uglednim Francozom

Zdenko Fajdiga
Balinarji Antene

Pred vrati je začetek letošnjega evropskega klubskega tekmovanja v balinanju, že 27. po vrsti, v katerem bo imela Slovenija spet dva predstavnika.

Naprej bo na vrsti slovenski podprvak AIKEA Antena, ki se bo že v soboto ob 14. uri v svoji dvorani na Belem Križu nad Portorožem pomeril s francoskim moštvom CRO Lyon, ki je osvojil naslov evropskega prvaka trikrat (2004, 2006, 2008). Povratna tekma bo čez teden dni v Franciji.

V Slovenijo torej prihajajo imenitneži, nekdanji in sedanji francoski reprezentanti, med njimi tudi Alexandre Chirat, Jeremy Micoud, Fabien Amar, Patrick Alcaraz, Xavier Majorel, Frederic Poyet, Guillaume Abelfo in še bi lahko naštevali. Zato naše igralce čaka zelo zahtevna naloga. "Nimamo kaj izgubiti. Zaigrali bomo odločno in poskušali doseči čim ugodnejši rezultat," pravijo v portoroškem moštvu, ki je že z drugim mestom v državnem prvenstvu dosegel svoj največji uspeh. Vodja tekmovanja v Portorožu bo Marjan Ferfolja, sodniki pa Bojan Selan (glavni) ter Danijel Milavec, Darko Jakomin in Anton Šubelj.

Naš državni prvak Lokateks Trata je prost in že neposredno v četrtfinalu, v drugih tekmah osmine finala pa se bodo pomerili prav tako Slovenci Davor Janžič, Jasmin Čauševič, Aleš Borčnik in Gregor Sever za Pontese (Italija) proti Istri iz Poreča.

Ostala para sta: Kanarevo Brdo (Srbija) - Aix les Bains (Francija) in Perosina (Italija) - Vargon Reka (Hrvaška), slednji z našim reprezentantom Dejanom Tonejcem. Ob Škofjeločanih so med najboljšo osmerico tudi že prvaki Italije, Francije in Hrvaške, torej BRB Ivrea, Saint Vulbas in Zrinjevac Zagreb.