Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
12.04.2016 12:09:10
Deli članek:

Tonejc in Moličnik za las brez naslova

Simon Maljevac (BZS)
Dejan Tonejc

Minuli konec tedna so se najboljši hrvaški in slovenski balinarji ter balinarke merili na Veliki nagradi Umaga, kjer so se zmage veselili domačini.

Bogat nagradni sklad je v hrvaško Istro privabil številne nosilce odličij iz evropskih in svetovnih prvenstev, tako da je bila konkurenca izjemno kakovostna. Turnirja so se udeležili tudi številni aktualni in bivši slovenski reprezentanti, ki so se tudi tokrat vmešali v boj za najvišja mesta. Za las sta brez končne zmage ostala izkušena Dejan Tonejc in Gregor Moličnik, ki sta v velikem finalu po ogorčenem boju morala priznati premoč hrvaškima balinarjema Milanu Celiji in Gorana Percanu (8:9).

Končno četrto mesto sta osvojila Jure Kozjek in Dragan Kutlačić, ki sta v polfinalu s 4:6 klonila proti rojakoma, med najboljših šestnajst pa so se uvrstile tudi dvojice Sever - Oprešnik, Ravbar - Sosič in Ramić - Podgoršek.

V ženski konkurenci je slavila hrvaška dvojica Čančarević - Ćori, medtem ko je najboljša slovenska dvojica Hervol - Debevc tekmovanje končala na tretjem mestu.