Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
11.04.2016 18:19:54
Deli članek:

Uvodni krog presenetljivo Patriciji Bizjak

psno
Patricija Bizjak iz B ligaša Ceršak je presenetila favoritinje.

Tudi najboljše kegljačice so na kegljiščih Maks Perc v Ljubljani in Rudarja v Trbovljah opravile prvi del DP v kombinaciji.

Izvrsten nastop je v Ljubljani uspel nekdanji mladinski in mladi reprezentantki Patriciji Bizjak, sicer Celjanki, ki nastopa za B ligaša Ceršak. Po odlični igri se je zaustavila na 634 podrtih kegljih. Zelo blizu je je bila tudi reprezentantka Anja Kozmus, ki je zmogla 620 podrtih kegljev. Do visokih rezultatov sta v Ljubljani prišli še Celjanka Sajkova in igralka Triglava Strelčeva, ki je edina poleg prvih dveh presegla mejo 600 kegljev in to za osem.

Omenjene igralke so si že na uvodu priigrale prednost, ki so jo v Trbovljah še potrdile. Tu je bila najuspešnejša Eva Sajko, ki je nastop zaključila pri 597 podrtih kegljih. V drugem delu DP ni bilo kakšnih večjih razlik med igralkami. Pred zadnjim nastopom, ki bo v soboto v Kamniku, kjer se bo najboljših šestnajst igralk pomerilo na izpadanje za posamične nastope, so si prve štiri igralke priborile lepo prednost pred konkurenco in se bodo med seboj udarile za odličja. Štel bo le nastop v osmini finala, ki se bo prištel k skupnemu rezultatu po prvem delu. Bizjakova bo startala s prednostjo 22 kegljev pred Kozmusovo.

Zelo napet pa je bil boj vse do zadnjih metov za uvrstitev med najboljših šestnajst tekmovalk in s tem za nastope v Kamniku. Na koncu se je kot zadnji uspelo uvrstiti na finale Tržičanki Urši Mejač, medtem ko je njena vrstnica iz Kranja, Nika Blagovič bila prekratka le za en kegelj, Vrtinova iz Ceršaka pa za pet. Manjši presenečenji pa pomenita šesto mesto veteranke Jožice Seško in uvrstitev v finale njene vrstnice, Trebanjke Silve Zupančič. Z enajstim mestom pa je prijetno presenetila mlada mladinska reprezentantka Lejla Lisjak.

Izidi po dveh nastopih v kombinaciji
1. Patricija Bizjak (Ceršak) 1218
2. Anja Kozmus (Celje) 1196
3. Eva Sajko (Celje) 1195
4. Brigita Strelec (Triglav) 1185
5. Tina Ugrin (Izola) 1141
6. Jožica Šeško (Celje) 1141
7. Irena Koprivc (Kamnik) 1140
8. Klementina Hohnjec (Celje) 1137
9. Irena Mejač (Ljubelj)1131
10. Nina Modrinjak (Brest) 1130
psno
Eva Sajko in Brigita Strelec se bosta udarili za medalje, medtem ko je bila Noemi Živkovič prekratka za finale.