Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
11.04.2016 18:39:21
Deli članek:

Po prvem delu na vrhu Mariborčan Timi Jurančič

Zoran Ulaga
Jure Starman (Calcit, steza 1) si je v dveh dneh priigral odlično izhodišče-

Naši najboljši igralci v članski konkurenci (skupno 56 igralcev) so na finalu DP v kombinaciji prvi del opravili na Notranjskem, v Cerknici in v Postojni.

Prednost domačega kegljišča je v Cerknici znal odlično izkoristiti Matej Lepej, ki je končal pri izvrstnih 653 podrtih kegljih. Še kegelj več je podrl Sandi Sajko, ki zdaj nastopa za Triglav, pa tudi Tržičan Jure Mejač ni veliko zaostajal. Toda nobenemu od navedenih treh ni uspelo vsaj približno ponoviti nastopa tudi v Postojni.

Na kegljišču Proteusa je bil najboljši Timi Jurančič, član Konstruktorja, ki je podrl 642 kegljev. Ob solidnem nastopu v Cerknici je bilo to dovolj za prvo mesto po dveh tretjinah kombinacije. Zelo dober nastop sta v Postojni opravila Kranjčana Janže Lužan in Davor Sobočan, ki sta tudi presegla mejo 630 kegljev in se prebila tik pod vrh.

Na koncu je bilo zelo razburljivo v boj za uvrstitev v naslednji krog, kjer se je norma vedno bolj dvigovala. Za finale je zadostovalo povprečje 601 podrti kegelj. Zadnjo vstopnico je ujel član Radenske Milan Kovačič. Brez finala so sicer za nekaj kegljev ostali odlični igralci, kot so Pintarič, Bizjak, Pajnič in nekdanji posamični prvak, Kamničan Gašper Burkeljca. Med najboljšimi pa je bil med bolj razočaranimi Mariborčan Franc Kirbiš, ki je bil dolga leta stalni udeleženec finalnih nastopov. Med prijetna presenečenja lahko štejemo peto mesto mladega Denisa Čenanoviča iz Proteusa, dokaj neizkušenega Ribiča iz Konstruktorja, kakor tudi Trboveljčana Hočevarja in še posebej Ivana Kunčiča iz drugoligaškega Impola.

Najboljša šestnajsterica se bo za dokončna odličja spopadla v Novem Mestu, na kegljišču v športnem parku Portoval.

Izidi po dveh nastopih v kombinaciji
1. Timi Jurančič (Konstruktor) 1261
2. Jure Starman (Kamnik) 1251
3. Janže Lužan (Triglav) 1248
4. Davor Sobočan (Triglav)1246
5. Denis Ćenanović (Proteus) 1243
6. Matej Lepej (Brest) 1243
7. Blaž Čerin (Ljubelj) 1240
8. Klemen Mahkovic (Kamnik) 1240
9. Jure Mejač (Ljubelj) 1239
10. Sandi Sajko (Triglav) 1234
Zoran Ulaga