Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Vb
Vb
22.01.2016 14:57:56
Deli članek:

Neverjetno: Federer kaznovan zaradi nemotivirane igre

Ali bi verjeli, da je bil Roger Federer leta 1998 kaznovan s 100 dolarji kazni, ker se je na igrišču premalo trudil? Verjeli ali ne, a zgodba je resnična.

Federer je omenjeno kazen prejel na manjšem turnirju v švicarskem Küblisu, v času, ko se je ravno prebijal po rang lestvicah. Še teden prej je namreč igral na turnirju v Baslu, kjer je bil njegov nasprotnik legendarni Andre Aggasi. " Počutil se je kot v slabem filmu. Predtem je igral pred 9000 gledalci proti Agassiju v televizijskem prenosu in je ravno podpisal veliko sponzorsko pogodbo. Potem pa se je kar naenkrat znašel v vzhodni Švici, na turnirju, kjer ni bilo ne gledalcev, ne linijskih sodnikov, ne pobiralcev žog," je zapisano v knjigi Renéja Staufferja, The Roger Federer Story: Quest for Perfection.
Imel je 17 let in igral je proti takrat osmemu igralcu Švice, Armandu Brunoldu.

"Bil je popolnoma nemotiviran. Na terenu se je obnašal nonšalantno. Napravil je po dve dvojni napaki na vsak gem", je povedal teniški sodnik Klaudio Greter, ki je Rogerja tudi kaznoval in dodal, da bi ga lahko tudi diskvalificiral, a potem ne bi smel nastopati na ostalih turnirjih, kar pa mu ni želel narediti.

"Kazen sem si popolnoma zaslužil!", pa se dogodka spominja še vedno izjemni Roger Federer.