Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 17:21:52
Deli članek:

Slovenski namiznoteniški igralci 8. na MSP

Grega Wernig

V francoskem Vendeeju poteka mladinsko svetovno namiznoteniško prvenstvo. Tekmovanje so končale ekipe, slovenska moška je zasedla osmo, ženska pa 15. mesto.

Slovenci v postavi Darko Jorgič, Deni Kožul, Tom Šfiligoj in Peter Hribar so bili zaradi statusa šestih nosilcev v prvem krogu predtekmovanja prosti, nato pa so v skupini 2. kroga zasedli drugo mesto, potem ko so s 3:2 premagali Madžarsko in z 1:3 izgubili proti Franciji.

V četrtfinalu so so z 1:3 klonili proti Južni Koreji, nato pa v boju za mesta od pet do osem z 1:3 izgubili še proti Romuniji in Švedski. Jorgič, prvi slovenski lopar, je v prvih štirih dvobojih prispeval zmago in poraz, v dvoboju proti Švedski pa ni igral.

HITER KONEC ZA DEKLETA
Ženske, ekipo so sestavljale Tamara Pavčnik, Aleksandra Vovk, Ana Tofant in Katrina Sterchi in so izpadle že v prvem krogu predtekmovanja, v katerem so z 2:3 izgubile proti ZDA, zmaga 3:1 proti Kanadi pa je bilo premalo za nadaljevanje.

V boju za 13. mesto so 3:0 premagale Avstralijo, z 1:3 izgubile proti Madžarski, nato pa so bile še s 3:1 boljše od Egipta. Najboljše predstave je kazala Tofantova, ki je izgubila le en posamični dvoboj, še tega z 2:3.

V obeh konkurencah je v finalu Kitajska premagala Južno Korejo. Prvenstvo se bo nadaljevalo s posamičnim delom in igro dvojic.