Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
15.11.2015 14:31:39
Deli članek:

Koprčani nadaljujejo serijo

sm
Frane Morelj (BK Košana)

Po štirih krogih balinarske superlige vrh lestvice še naprej drži Luka Koper, ki je v soboto v primorskem obračunu ugnala s Košano. Krim je v domači dvorani ugnal Hrast, Agrochem Šempeter pa je remiziral z Lokateks Trato.

Vodilni Koprčani si proti Košancem niso privoščili popuščanja, temveč so že od prve minute zaigrali zbrano in hitro povedli z 10:0 ter praktično že razrešili vse dvome o zmagovalcu. Gostujoča zasedba je uspela malce omiliti zaostanek, a je nato Toni Trobec v natančnem zbijanju prinesel nove točke domačinom, v nadaljevanju pa sta svoje delo opravila še Gregor Moličnik in Dmitar Vujanić ter potrdila četrto zmago Luke Koper v novi sezoni.
 
Na ljubljanskem Krimu so v soboto gostovali Kobjeglavci, ki se jim uvodni del tekme ni posrečil, kar so domačini s pridom izkoristili in prišli do vodstva z 8:0. Po tesni zmagi nad Klemenom Sosičem s 23:22 v igri v krog je Dejan Korošec v hitrostnem zbijanju ugnal še Boruta Margona in Krimu prinesel vodstvo z 10:2. Ljubljančani so pred zadnjimi klasičnimi igrami v rokah držali lepo prednost z 12:6, ki so jo v napeti končnici po zmagi trojke in Petra Tonejca v enojki uspeli zadržati.

Šempetrci so se pogumno lotili domačega obračuna proti gostom iz Škofje Loke in po začetnem izenačenju z zmagama Mitje Petriča in Mitje Kobala prišli do vodstva z 8:4, ki so ga v nadaljevanju še povišali in v zadnji del dvoboja vstopili z vodstvom z 12:6. V končnici so Škofjeločani vendarle uspeli priti do remija. Dvoboj med Skalo in Anteno Portorož bo odigran naknadno.
 

Superliga, 4. krog
Luka Koper - Košana 16:10, Krim - Hrast 16:10, Agrochem Šempeter - Lokateks Trata 13:13, Skala - Antena Portorož preloženo
Vrstni red: Luka Koper 8, Lokateks Trata 5, Krim in Antena Portorož (-1) 4, Šempeter 3, Hrast, Košana in Skala (-1) 2