Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
15.11.2015 14:14:47
Deli članek:

Sara in Denis s srebrom in bronom

zf
Sara Jenčič s srebrno kolajno v igri v krog

Po tretjem evropskem prvenstvu za balinarke v italijanskem Saluzzu so v slovenskem taboru so ponosni na srebro Sare Jenčič v bližanju in zbijanju v krog ter bron Denis Vidmar v klasični igri.

Med Slovenkami je bila junakinja debitantka. Dvajsetletna Zasavka je resda izgubila finale z Italijanko Barbaro Zurini (16:20), vendar je bila kljub temu veselega obraza in je zapustila igrišče z dvignjeno glavo.
 
"Zelo sem zadovoljna z rezultatom, Barbara je prava in poštena športnica, kar posebno cenim. V finalu bi lahko zadela kakšno kroglo več, vendar si nič ne očitam in sem zelo vesela uspeha," je po finalnem nastopu povedala Sara.
 
Denis Vidmar je po tolikih letih v reprezentanci končno dočakala odličje. Zanjo je bila Hrvatica Nives Jelovica v polfinalu premočna tekmica (2:13).
 
"Zelo sem vesela te kolajne, ker si mi je končno posrečilo stopiti na oder za zmagovalke. Vem, da sem sposobna še več, vendar je moje zadovoljstvo veliko, ker se je zgodilo prvič," je dejala Ljubljančanka in dodala, da je konkurenca iz leta v leto hujša.

zf
Nosilke kolajn v klasični igri z našo Denis Vidmar.

Za dvojico Ana Vorih - Helena Ludvik je bil usoden poraz s Švicarkama, Helena je šele v dodatnem zbijanju ostala kratkih rok in se ni uspela uvrstiti med četverico najboljših v sicer nepredvidljivi disciplini natančnega zbijanja. Komaj 15-letna Nina Volčina je doživela neugodno izkušnjo pri sodnikih in je morala spremeniti način zbijanja v 'brzincu' ter skupaj z Ano v štafeti, kar ni moč čez noč.
 
In kakšna je sklepna ocena Jureta Rijavca, ki si zasluži pozitivno oceno kot debitant na selektorskem stolčku? "Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki je zdržala do konca. Punce so spodbujale druga drugo, bilo je čutiti ekipni duh, kar je zelo pomembno. Sara je dosegla svoj največji uspeh, Denis ni uspela v polfinalu premagati boljšo Hrvatico Jelovico. Naša dvojica je igrala zelo dobro, žal se je pojavil 'kiks' s Švicarkama, ki je skrojil končni vrstni red. Kar zadeva tehnične discipline, Heleni v natančnem zbijanju v pravi 'loteriji' ni uspelo, v hitrostnem zbijanju pa zamerim sodnikom s Hrvaške, da so zmedli našo mlado Nino. To je bila nešportna poteza v želji, da se znebijo kandidatke za visoko uvrstitev," je sklenil Sežančan.
 
Najuspešnejši udeleženki sta bili Francija in Italija s po tremi zlatimi, srebrno ter z dvema bronastima odličjema. V klasični igri in natančnem zbijanju je evropska prvakinja Italijanka Caterina Venturini, v krogu njena rojakinja Barbara Zurini, med dvojicami Francozinji Marie in Amar. V ostalih dveh tehničnih disciplinah so zlate kolajne 'pobrale' prav tako Francozinje. V štafeti Barthet in Fabry ter v 'brzincu' skladno s pričakovanji Barbara Barthet. Naslednje veliko žensko tekmovanje bo svetovno prvenstvo prihodnje leto v Casablanci v Maroku.