Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
12.11.2015 22:38:41
Deli članek:

Sara Jenčič in Denis Vidmar brez madeža

zf
Sara Jenčič

Drugi dan evropskega balinarskega prvenstva v Saluzzu Slovenke niso izpolnile vseh nalog. V 'klasiki' in krogu je šlo vse kot po maslu, izpadli pa sta štafeta in dvojica, poslovila se je tudi naša tekmovalka v hitrostnem zbijanju.

Z visoko dvignjeno glavo sta igrišče zapustili Sara Jenčič in Denis Vidmar. Prva je brez težav premagala Črnogorko Valentino Nikolić s 23:11. V četrtfinalu bo njena tekmica Švicarka Maria Franchini. Ostala para: Le Noblet (Francija) - Demir (Turčija), Zurini (Italija) – C. Bajrić (Hrvaška).
 
V klasični igri je Denis Vidmar je dosegla drugo zmago proti Bolgarki Trajani Jordanovi s 13:6, ki se je še dobro spominja s prvega EP v Rogaški Slatini, ko jo je na igrišču v montažni hali zgodaj izločila. Tokrat se ni pustila presenetiti. Ljubljančanki je žreb v četrtfinalu namenil Srbkinjo Dušico Orlović. Ostali pari: Jelovica (Hrvaška) - Vilhanova (Slovaška), Gomez (Francija) - Soler (Španija), C. Venturini (Italija) - Jordanova (Bolgarija).

Nina Volčina in Ana Vorih sta četrtfinalni štafetni nastop končali s skromnim izidom 27 točk, kar je bil peti rezultat in se nista uvrstili v polfinale. Zgodaj je izpadla tudi naša dvojica, saj Ana Vorih in Helena Ludvik nista opravili popravnega izpita proti Francozinjama Suzy Marie in Dorine Amar. V pravi 'partiji' sta tesno izgubili s 4:5. Dan prej sta naši presenetljivo klonili s švicarskim parom Franchini – Neuhaus z 2:13. Ob koncu dneva je Nina Volčina v 'brzincu' zadela 29 krogel, kar ni bilo dovolj za uvrstitev med najboljšo četverico.