sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ou
ou
0 12.11.2015 21:53:28

Prekmurcem preobrat proti Grkom ni uspel

www.alesfevzer.com
Odbojkarji Panvite Pomgrada so v prvi tekmi drugega kroga pokala challenge izgubili proti Ethnikos Alexandropolisu z 2:3 (-19, -25, 13, 15, -6).

Sobočani, ki so po 16 letih spet zaigrali na evropskem prizorišču, so tokrat po dobrih dveh urah igre morali priznati premoč lani petouvrščeni ekipi grškega prvenstva. Na tekmi, kjer so Grki igrali na začetku in nato spet na koncu tekme, Sobočani pa zgolj vmes, so si tako pred povratno tekmo, ki bo v sredo v Grčiji, prednost priigrali gostje.

V uvodnem nizu, ki so ga na 19. točki dobili Grki, so se gostje predstavili kot zrelejša in stabilnejša ekipa. Z zanesljivim sprejemom jim je namreč igra takoj stekla, z raznovrstnejšim napadom od domače zasedbe pa so zlahka prihajali do točk. Učinkovita igra na mreži je obrodila sadove, Sobočani so igrali prepočasi in potem, ko so Grki vseskozi vodili za točko ali dve, so razliko naredili po 17. točki (17:23).

Drugi niz so bolje pričeli gostje. Po menjavi Jakob Rojnik/Jernej Detela je Dejan Fujs na sprejemalsko mesto v drugem nizu vrnil mladega reprezentanta Rojnika in zdaj so bili vseskozi za točko ali dve v prednosti Sobočani. Gostje so v tem obdobju zgrešili nekaj začetnih udarcev, a ko so znova stopili skupaj, so pri drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:15. In ravno grški servis je nato spet naredil razliko, ki je zatem izkušeni gostje niso izpustili iz rok. Domači trener Fujs je pri 17:21 na sprejemu z Detelo tokrat zamenjal Dejana Pelemiša in Sobočani so Grke po zaostanku 20:24 na servis Daliborja Šmitrana ujeli na 24. točki. V razburljivi in izenačeni končnici so Grki po napaki domačega libera dobili drugi niz.

panvita ethnikos 2
www.alesfevzer.com

Tretji niz je domači trener Fujs začel s sprejemalsko dvojico Detela - Rojnik, Pelemiš pa je ostal na klopi. In očitno je to Sobočanom dalo veter v jadra, saj se je ob solidnejšem sprejemu servisa prebudil tudi napad in pri prvem tehničnem odmoru so Sobočani prvič na tekmi vodili s petimi točkami prednosti (8:3). Takrat so začeli grešiti Grki in pri 12:4 je prvič reagiral grški trener ter zamenjal korektorja in organizatorja igre. A se Sobočani niso dali, vmes so uspeli sestaviti tudi blok in pri drugem tehničnem odmoru je bila razlika že občutnejša (16:8). Pri domačinih je tretji niz z uspešnim servisom zaključil rezervni organizator igre Urban Drvarič.

V četrtem nizu so Grki povsem prenehali igrati. Zdaj so bili na parketu samo še Sobočani in razlika je rasla iz točke v točko. Domačini so pritisnili z začetnim udarcem in ko so gostje ostali brez napada, je Fujsova zasedba bliskovito dobila četrti niz za izenačenje v nizih na 2:2.

Sledil je peti, odločilni niz. Po uvodni točki Sobočanov so se prebudili gostje, ki so zatem z raznovrstnejšim napadom vodili praktično vseskozi in po neučinkovitem domačem napadu Pelemiša, ki se je vrnil v igro, in bloku Kasampalisa po dobrih dveh urah dobili tekmo s 3:2 in si tako zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo.

panvita ethnikos 3
www.alesfevzer.com

Panvita Pomgrad - Ethnikos Alexandropolis 2:3 (-19, -25, 13, 15, -6)
Murska Sobota - Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 400, sodnika: Pop (Romunija) in Feshti (Albanija).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 18, Flisar 9, Bogožalec 25, Grabar, Drvarič 1, Fridrih, Menih.
Ethnikos Alexandropolis: K. Dalakouras 12, Suljagič 17, Turanjanin 8, Kasampalis 7, Kiosis 9, Ilić, A. Dalakouras 13, Charalampidis, Dimitriadis, Vlahopulos, Daridis.

Članki iz rubrike