Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.11.2015 14:12:21
Deli članek:

EP v kajaku in kanuju leta 2018 v Pragi

Reuters
Slika je simbolična.

Pretekli konec tedna se je v Ljubljani na delovnem sestanku mudil vrh Evropske kajakaške zveze (ECA) na čelu s predsednikom Albertom Woodsom.

Na sestanku so sprejeli nekaj pomembnih odločitev, prav tako pa so se sestali s predstavniki evropskih nacionalnih zvez in organizatorji prihodnjih tekmovanj pod okriljem evropske zveze.

Člani izvršnega odbora, med njimi je tudi direktor slovenskih kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc, so razpravljali o tekmovalnem koledarju za sezone 2016, 2017 in 2018 ter Pragi podelili organizacijo evropskega članskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za leto 2018. Češko prizorišče, ki bo zastavo evropske zveze prejelo od slovenskih organizatorjev evropskega članskega prvenstva leta 2017, bo prvič gostilo evropsko prvenstvo, so pa v praški Troji že organizirali svetovni članski prvenstvi in številne tekme svetovnega pokala.

ODSLEJ MANJ STROŠKOV

Sprejeli so tudi pomembno odločitev, ki bo pripomogla k zmanjšanju stroškov organizatorjev tekmovanj v sprintu na mirnih vodah, saj so se odločili za umaknitev prve kontrole čolnov, kar bo na koncu pomenilo tudi manj sodnikov. Doslej so namreč pred začetkom tekmovanja natančno pregledovali tekmovalno opremo sodelujočih športnikov, v prihodnji sezoni pa prva kontrola na evropskih prvenstvih v sprintu na mirnih vodah ne bo več obvezna. Odločili so se, da bodo na voljo vsi pripomočki za merjenje, a bodo ti zgolj informativne narave in na voljo športnikom, ki bodo sami lahko preverili ustreznost svoje opreme. Kontrola opreme v cilju pa ostaja del tekmovalne procedure, kot je bilo tudi doslej.

V okviru sestanka z organizatorji in predstavniki nacionalnih zvez so prav tako veliko razpravljali o zniževanju stroškov ter tehničnih podrobnostih tekmovanj. Navkljub ideji, da bi prvenstva za mladince in mlajše člane organizirali vsako drugo leto, je prevladovalo mnenje, da naj tovrstna prvenstva v tekmovalnem koledarju ostanejo vsako leto, zato do sprememb ne bo prišlo. Bo pa evropska zveza v prihodnje pripravila natančnejši pregled zahtev za produkcijo TV signala, saj bo le tako mogoče zagotoviti kar se da kakovostne prenose kajakaških prvenstev.