Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.10.2015 15:06:56
Deli članek:

Jorgić še naprej navdušuje

Nadarjeni slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić na evropskem prvenstvu v Jekaterinburgu še naprej navdušuje. Po odličnih predstavah v ekipnem delu je status prvega slovenskega igralca na prvenstvu potrdil tudi v posamični konkurenci, edini se je uvrstil na glavni turnir.

Darko Jorgić, sicer še mladinec, je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini, v kateri je s 3:1 premagal Portugalca Dioga Chena, s po 3:2 pa Francoza Antoina Hacharda ter Nizozemca Michela De Boera. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomeril z Rusom Aleksejem Livencovom.

Jorgiću gre odlično tudi v dvojicah, saj sta se z Denijem Kožulom uvrstila med najboljših 32, tam bo igral s svojim nizozemskim partnerjem tudi Jan Žibrat, ki se tako kot Kožul med posamezniki ni uvrstil na glavni turnir. Žibrat je z dvema zmagama in porazom v svoji skupini zasedel drugo, Kožul pa v svoji tretje mesto.

GALIČEVA IN FAJMUTOVA ZASEDLI DRUGI MESTI
Pri ženskah sta tako Alex Galič kot Manca Fajmut v svojih skupinah zasedla drugi mesti, s tem pa se uvrstila v dodatne kvalifikacije, v katerih je Galičeva s 3:2 premagala Belorusinjo Darjo Trigolos, Fajmutova pa se je prav tako merila proti Belorusinji, Alina Nikitčanka jo je ugnala s 3:0. Galičevo v prvem krogu čaka najbrž nepremostljiva ovira, prva nosilka Nemka Han Ying. Tamara Pavčnik je v skupini zabeležila zmago in dva poraza.

Arsen Perić



Pri ženskih dvojicah slovenskega para med najboljših 32 ne bo. Fajmutova in Galičeva sta bili blizu, v zadnjem dvoboju kvalifikacij proti Rusinjama Jekaterini Gusevi in Juliji Prohororevi vodili z 2:1, a sta zadnja dva niza izgubili na devet oziroma deset.