Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
21.09.2015 21:30:14
Deli članek:

Borčnik in Petrič navdušila v štafeti

zf
Anže Petrič je izpolnil nalogo v štafeti.

Slovenski reprezentanti so uspešno začeli svetovno prvenstvo, saj so v prvih treh nastopih v skladu s pričakovanji izpolnili prve naloge.

Navdušila je štafeta Aleš Borčnik in Anže Petrič, ki je v kvalifikacijah dosegla 55/60 točk, kar je bil drugi najboljši rezultat. Boljša sta bila le Hrvata Brnić - Milićević (58/61).
 
Tudi kvalifikacije natančnega zbijanja so se končale po slovenskih željah. Davor Janžič je z 19 točkami zanesljivo presegel kvalifikacijsko normo (14) v natančnem zbijanju. Dejan Tonejc je v prvem dvoboju igre v krog dosegel zmago s Slovakom Richardom Sacherjem s 24:16. Njegov naslednji tekmec za prvo mesto v skupini bo Turek Toyfun Arek, ki je bil z 18:7 boljši od Madžara Csabe Fodorja.
 
Po slovesnem odprtju prvenstva, ko se je v dvorani Podvežica predstavilo vseh 33 reprezentanc, bo sledil še zadnji slovenski nastop Aleša Borčnika v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja. V našem taboru ni dvomov o tem, da se ne bi zanesljivo uvrstil med 16 najboljših v tej atraktivni disciplini.