Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
21.09.2015 14:34:16
Deli članek:

Slovenec na vrhu najučinkovitejših igralcev

FIVB

V Mehiki se je z ruskim zmagoslavjem končalo mladinsko svetovno prvenstvo.

Slovenija je na koncu osvojila sedmo mesto, do katerega je prišla z zmago 3:1 nad Kanado, pohvali pa se lahko tudi z najučinkovitejšim igralcem celotnega prvenstva. To je visokorasli korektor in član Calcita Volleyballa Tonček Štern, ki je na osmih tekmah dosegel 147 točk (v povprečju nekaj več kot 18 na tekmo),  drugi je bil s 126 točkami Turek Yasin Aydin.

V kategoriji najboljših blokerjev je Jan Kozamernik osvojil drugo mesto z 0,88 bloka na niz, zaostal je le za Italijanom Albertom Polom (0,93). Kozamernik je bil tik pod vrhom tudi v kategoriji najboljših serverjev s trinastimi doseženimi asi, kar ga uvršča na tretje mesto, pred njim sta dva Rusa, in sicer Pavel Pankov s 17 in absolutno zmagovalec Denis Bogdanov s 23 doseženimi asi.

Ne tretje mesto po učinkovitosti se je uvrstil tudi organizator igre in kapetan Jernej Vrhunc za Argentincem Matiasom Sanchezom in Kitajcem Yaochenom Yujem. Le v kategoriji sprejemalcev Slovencev ni bilo pri vrhu, najboljši je bil libero Matevž Ledinek na osmem mestu z 41,18-odstotnim sprejemom.