Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
21.09.2015 09:49:34
Deli članek:

Balinarji na Reki med favoriti za odličja

zf

Na Reki se danes začenja SP v balinanju, ki bo trajalo do sobote. Slovenska peterica sodi v ožji krog favoritov za odličja.

Slovenski balinarji so na prejšnjem svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v argentinski Bahia Blanci dosegli največji uspeh doslej, saj so tam osvojili kolajne v vseh šestih disciplinah – tri zlate, dve srebrni in bronasto. Ista zasedba: Dejan Tonejc, Davor Janžič, Aleš Borčnik, Jure Kozjek in Anže Petrič je zato med ožjimi favoriti za odličja tudi na tokratnem SP od 21. do 26. tega meseca na Reki.

Selektor Aleš Škoberne je igro dvojic zaupal Janžiču in Kozjeku, prvi bo še natančno zbijal, drugi pa bo branil naslov svetovnega prvaka v klasični igri. Kapetan Tonejc bo prav tako poskušal ubraniti naslov najboljšega na svetu v bližanju in zbijanju v krog, tudi Borčnik v 'brzincu', skupaj s Petričem pa bosta tekmovala v štafeti. Prireditelji napovedujejo udeležbo rekordnega števila 37 držav, uvodni boji predtekmovanja pa bodo v treh dvoranah – Podvežica Reka, Hrastenice Čavle in Marinići Viškovo.

"Fantje so v formi, so zdravi in že komaj čakajo svoje nastope," pravi selektor Škoberne in nadaljuje: "Ker je naša reprezentanca že vrsto let najboljša in najuspešnejša na svetu, so naši tekmeci še bolj motivirani in se bomo morali pošteno potruditi, da ohranimo visoko raven in obdržimo najvišje mesto. Na tem velikem tekmovanju imamo spet visoke cilje. Po naravi sem optimist, vedno smo se vrnili domov s kolajno, prepričan sem, da se bomo tudi s Hrvaške."

Slovenija je med nosilkami v vseh treh klasičnih disciplinah. Na Reki si naši balinarji obetajo tudi veliko podporo številnih slovenskih navijačev, saj bo 'z roko v roki' lažje.