Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.09.2015 12:56:12
Deli članek:

Tiger Woods že sklenil letošnjo sezono

Reuters

Nekdanji prvi igralec golfa na svetu ima znova težave z zdravjem.

Zaradi težav s hrbtom je moral še drugič pod kirurški nož, po lanskem marcu, ko je prestal skorajda povsem enak poseg. Lastnik štirinajstih naslovov zmagovalcev golfskih turnirjev najvišje kakovostne ravni major je imel operacijo v sredo v ameriški zvezni državi Utah, okrevanje pa bo trajalo vse do začetka leta 2016. A 39-letni Woods napoveduje, da se bo skušal čim prej vrniti na tekmovalna golfska igrišča.

"Seveda, da ti takšne težave odvzamejo nekaj poguma, a sem borec. Povedali so mi, da lahko v celoti okrevam, brez kančka dvoma mislim, da mi bo to uspelo," je ob tem zapisal Woods, ki bo izpustil vse turnirske obveznosti do konca leta.

Zaradi težav s hrbtom lani na mastersu ni tekmoval, zaradi slabše forme in težav s hrbtom pa je v začetku februarja letos odpovedal nastop v San Diegu in se začasno umaknil s turnirjev. Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev najvišje ravni je letos prvič, od leta 1996, ko je postal profesionalec, izpadel iz prve stoterice najboljših igralcev golfa na svetu.