Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
19.09.2015 12:24:50
Deli članek:

Pred zadnjima tekmama še skok na plažo

FIVB

Za varovance Iztoka Kšele je bil včeraj v mehiški Tijuani prost dan, danes ob 23. uri pa jih čaka obračun za razvrstitev od petega do osmega mesta. Njihova nasprotnica bo še drugič na tem prvenstvu Italija.

TEKME ZA RAZVRSTITEV
Od 13. do 16. mesta
Japonska – Egipt, Kuba – Mehika

Od 9. do 12. mesta
ZDA – Francija, Poljska – Iran

Od 5. do 8. mesta
Slovenija – Italija (danes ob 23. uri), Kanada – Turčija

Polfinale
Argentina – Kitajska, Rusija – Brazilija

SPORED ZAKLJUČNIH BOJEV
Tekma za 7. mesto (nedelja ob 19. uri)
Tekma za 5. mesto (nedelja ob 21. uri)
Tekma za 3. mesto (v noči na ponedeljek ob polnoči)
Finale (v noči na ponedeljek ob 2. uri)

Z uvrstitvijo med osem najboljših na svetu so slovenski mladinci izpolnili oziroma za marsikoga tudi presegli pričakovanja pred svetovnim prvenstvom. Le redki so bili tisti, ki so jim ob Italiji in Franciji napovedovali preboj v drugi del tekmovanja, vendar jim je na dramatični tekmi z galskimi petelini to uspelo. "V Mexicali smo prispeli le dan in pol pred prvo tekmo z Italijani, kar se je na tej tekmi poznalo, saj se je zelo težko privaditi na takšno časovno razliko v tako kratkem času. Kljub težkim nogam smo se borili in dobro upirali favorizirani ekipi. Po slabem prvem nizu smo v nadaljevanju z dobro igro na drugi tekmi premagali Japonsko, na odločilni tekmi za preboj med osem najboljših pa smo pokazali pravi karakter in z odlično igro premagali favorizirano Francijo. Tako smo se v zelo težki skupini prebili med najboljših osem na svetu, kar je največji uspeh slovenske odbojke na svetovnih prvenstvih," je prvi del tekmovanja ocenil selektor Iztok Kšela.

SPROSTITEV IN MOTIVACIJA
Zgolj z osmim mestom se ekipa, v kateri je kapetan organizator igre Jernej Vrhunc, ne želi zadovoljiti, pa čeprav drugi del tekmovanja zanjo ni bil tako uspešen. V rokah so imeli zmago nad Turčijo, a tako kot so uspeli proti Franciji slaviti, jim je tokrat spodletelo. Slednje in dejstvo, da sta bili Brazilija in Argentina kakovostnejši nasprotnici, sta bila vzroka za tri zaporedne poraze in to, da se bodo danes borili za razvrstitev od petega do osmega mesta. "Za kakšno zmago nam je zmanjkalo sreče, znanja in tudi kakšen dan priprav več v primerjavi z nasprotniki. Kljub temu pa moram fante pohvaliti za maksimalno borbenost in dober odpor proti vsem svetovnim velesilam, ki imajo velik izbor vrhunskih igralcev in v odbojko vlagajo veliko sredstev," je še dodal Kšela. Svojim fantom je včeraj namenil prost dan, ki so ga v prvi vrsti izkoristili za skupno druženje na plaži in sprostitev v mestu s tremi milijoni prebivalcev, le deset minut vožnje oddaljenem od ameriškega San Diega. "Fantje so tako psihično kot fizično utrujeni, zato jih bomo v prostem dnevu poskušali sprostiti in maksimalno motivirati za boj za peto mesto, kar bi bila samo nadgradnja že tako velikega uspeha," še dodaja Kšela. Mladinci se bodo danes ob 23. uri pomerili z Italijani. Zmagovalec dvoboja se bo zadnji dan tekmovanja meril za peto, poraženec pa za sedmo mesto. V drugem paru za razvrstitev se bosta pomerili Kanada in Turčija.