Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.09.2015 11:03:32
Deli članek:

Zelenica ni preživela napada kemikalij

V Illinoisu se moštvo srednjšolkega ameriškega nogometa drži za glavo.

Tri tekme  pred koncem sezone srednje šole St. Edward iz mesta Elgin v Illinoisu so pod vprašajem. Ne gre za to, da bi se moštvo ukvarjalo s poškodbami ali boleznijo ali čim drugim podobnim, moštvo je namreč ostalo brez igrišča.

Skrbniki, ki so jih sicer najeli, so se namreč zmotili in namesto gnojila zelenico zalili s kemikalijami za odstranitev plevela, ki so praktično na treh četrtinah igrišča "ubile" travo. Enostavno je nekdo iz skladišča vzel napačno steklenico. 

Športni direktor šole P.J. White je dejal, da je šlo za napako, ki se lahko zgodi komurkoli.

Ekipa ima do konca sezone na sporedu še tri tekme, vendar obstaja možnost, da teh ne bodo igrali na uničenem igrišču. Fantje so sicer na tem po nekaj dneh že trenirali, saj naj bi bila zelenica varna, največje težave pa so imeli pri hitrem teku, saj površina zdaj zelo drsi in se mladi športniki zelo spotikajo.

"Z grdim videzom se lahko še sprijaznimo, toda naša največja skrb je varnost," je dejal White. 

Okoliške šole so temu moštvu že ponudile, da lahko igrajo na njihovih igriščih, če se bodo za to odločili, pa se še ne ve.

V tem okolju pa so že ustanovili poseben račun, na katerega lahko ljudje nakažejo denar, ki ga bodo porabili, da bodo zelenico znova oživeli. Podjetje, ki je naredilo to napako, naj bi že poslalo novo ponudbo za ureditev površine, seveda z velikim popustom.