Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
17.09.2015 23:21:58
Deli članek:

Slovenija in Hrvaška tokrat neodločeno

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v pripravah na evropsko prvenstvo še tretjič pomerila s Hrvaško.

Po dveh gladkih porazih so Slovenke v Hočah pokazale precej boljšo predstavo kot na prejšnjih dveh obračunih, reprezentanci z evropskega vrha so bile tokrat povsem enakovredne. Po štirih nizih je bil izid 2:2 (-18, 22, 23, -19).

Petega niza ekipi po dogovoru selektorjev nista odigrali.

Selektor je koristil 13 igralk, poleg še vedno odsotne Žive Recek v igro nista vstopili Sara Najdič in Anita Sobočan. Najučinkovitejši v slovenski vrsti sta bili s 13 točkami Marina Cvetanovič in Monika Potokar, slednja je po slabšem začetku v postavi zamenjala Anjo Zdovc.

Sara Hutinski je dosegla osem, Urška Igličar pet, Marina Kaučič 3, Anja Zdovc dve, Iza Mlakar osem, Lana Ščuka tri, Saša Planinšec dve, Valentina Založnik pa tri točke. Pri Hrvaticah je bila s 14 točkami najučinkovitejša Senna Ušić Jogunica. Statistika kaže, da so bile Hrvatice boljše v bloku in napadu, vsi drugi elementi pa so kazali v prid Slovenkam.

Slovenke bodo naslednjo pripravljalno tekmo za evropsko prvenstvo, ki se začne 26. septembra (Nizozemska) odigrale v nedeljo, ko se bodo merile z Madžarkami.