Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
10.09.2015 15:52:54
Deli članek:

Želve po novo lovoriko

Boris Goricki

Najstarejši in najtrofejnejši slovenski ragbi klub Ljubljana bo v letošnji sezoni igral v najmočnejši ligi v tem delu Evrope.

Po menjavi generacij in triletnem kaljenju mladih igralcev v razširjenem avstrijskem prvenstvu, kjer so zadnji dve sezoni Želve osvojile prvo mesto, se je vodstvo Ljubljane odločilo sprejeti novi izziv, vrnitev v najmočnejšo ligo v tem delu Evrope, Regional Rugby Championship. RRC je liga, priznana s strani evropske ragbi zveze, ki so jo v zadnjih letih sestavljale ekipe iz Avstrije, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Bolgarije. Okrepljeni s petimi tujci in novozelandskim trenerjem v Ljubljani ne skrivajo ambicij po najvišjih mestih. To soboto jih čaka prva tekma v Makarski proti Dalmaciji.

Članski ekipi so se pred nivo sezono pridružili Avstralec Scott Jewel, Anglež John Edwards, bosanska reprezentanta Haris Oruć in Sabahudin Subašić ter Francoz Jean-Marie Lebreton.

Scott Jewell je izkušeni igralec zadnje linije, ki je 23 let igral ragbi v Avstraliji v okviru NSW Suburban rugby klubov, s katerimi je osvojil mnogo naslovov prvaka. Med drugim je leta 2006 v okviru Mosman rugby kluba, ki se mu je pridružil leta 2003, osvojil naslov najbolj pomembnega igralca zadnje linije. John Edwards je na univerzi West of England začel z igranjem v njihovi ligi in bil kmalu za tem izbran v selekcijo univerz South West England. Jean-Marie Leberton prihaja iz univerze Lille v Franciji, za katero uspešno nastopa v najvišjem francoskem univerzitetnem tekmovanju. Sabahudin Subašić je bil lansko leto eden najboljših igralcev v ligi RRC.  Haris Oruć je svojo kariero začel pri Rudarju, nato pa nadaljeval pri Čeliku iz Zenice in lansko leto z njim osvojil naslov prvaka RRC lige. Vsekakor gre za enega najbolj perspektivnih bosanskih igralcev.

Ekipo bo enako kot prejšnjo sezono vodil Novozelandec Andrew Fenton. Priprave na sezono je začela že teden po koncu lanske sezone, ključno dejanje so pa bile priprave v olimpijskem centru v Planici prejšnji teden, kjer je Fenton poizkušal ekipo kar najbolje uigrati: "Zelo vesel sem bil novice, da bomo letos igrali v dveh močnih tekmovanjih. Kot sem slišal, je ekipa čez poletje dobro trenirala. Priprave v Planici smo izkoristili  predvsem za uigravanje in povezovanje ekipe. Čaka nas zelo razburljiva sezona." 


Septembrski spored RRC lige
Dalmacija - Ljubljana (12. 9., Makarska)
Ljubljana - Čelik Zenica (19. 9., Ljubljana)
Nada Split - Ljubljana (27. 9., Split)