Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
10.09.2015 15:03:42
Deli članek:

Znani potniki na balinarsko SP na Reki

zf

Deset dni pred začetkom članskega svetovnega prvenstva na Reki (20. do 26. september) je selektor slovenske reprezentance Aleš Škoberne objavil seznam naših balinarjev, ki bodo na letošnjem največjem tekmovanju poskušali osvojiti čim več odličij.

Škoberne se je odločil za isto ekipo, ki je pred dvema letoma na SP v argentinski Bahia Blanci dosegla zgodovinski uspeh z odličji v vseh šestih disciplinah (trikrat zlato, dvakrat srebro, enkrat bron). Na njegovem seznamu so Davor Janžič (dvojica, natančno zbijanje), Jure Kozjek (klasična igra), Dejan Tonejc (bližanje in zbijanje v krog), Aleš Borčnik (hitrostno zbijanje, štafeta) in Anže Petrič (štafeta).

"Izbral sem najboljše, zelo izkušene tekmovalce. Pričakujem, da se bodo izkazali in odlično odrezali tudi na Reki in osvajali odličja. Želimo obdržati sloves najuspešnejše reprezentance na svetu v zadnjih letih," je poudaril Škoberne.

Slovenska reprezentanca bo nosilka v vseh treh klasičnih disciplinah (dvojica, klasično, krog) in bi utegnila zaradi tega na žrebu 20. tega meseca ob 21.uri 'pasti' v predtekmovalne skupine z malce lažjimi tekmeci. Predtekmovanje SP, ki se bo začelo 21. septembra ob 9. uri s prvim delom kvalifikacij v natančnem zbijanju, bo potekalo v treh dvoranah: Podvežica Reka, Hrastenice Čavle in Marinići Viškovo.