Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
kk
kk
05.09.2015 17:42:56
Deli članek:

Slovenke tretje v dodgeballu

kk

Članice ŠD Dodgeball Catwoman iz Murske Sobote so kot edine predstavnice tega športa pri nas Slovenijo zastopale na evropskem prvenstvu v dodgeballu, ki je potekalo v severnoirski prestolnici Belfastu.

Pridobljeno znanje pod vodstvom trenerja Jožefa Benka so uporabile na igrišču v Belfastu. V šestih odigranih tekmah so dosegle dve zmagi, 7:3 proti Škotski in 8:0 proti Švedski, ter štiri poraze proti Italiji, favoritinjam Angležinjam, Avstriji in domačinkam Severnim Irkam. To jim je na koncu prineslo osmo mesto.

Igralke ŠD Dodgeball Catwoman so z rezultatom manj zadovoljne, zato pa veliko bolj z njihovo igro, zlasti proti Angliji, kar so začutile tudi nasprotnice. Slovenijo je zastopalo 7 igralk (6 + 1 rezerva): kapetanka Blanka Erniša, Barbara Kaučič, Simona Horvat, Mojca Ropoša, Karmen Klar, Laura Horvat, Nataša Vugrinec, in kot spremljevalka Maja Koudila.  

Prvenstva se je udeležilo 12 držav: Anglija, Avstrija, Češka, Francija, Italija, Irska, Nizozemska, S Irska, Slovenija, Škotska, Švedska in Wales. Prva tri mesta pri ženskah so zasedle ekipe Walesa, Anglije in Italije.

zf