Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
05.09.2015 12:30:05
Deli članek:

Padec helikopterja prekinil teniški dvoboj

vszi

Kot kaže imajo organizatorji na teniškem grand slamu v New Yorku podobne težave, kot so jih imeli organizatorji na nogometni tekmi med Srbijo in Albanijo v Beogradu.

V noči na petek (po slovenskem času) sta na igrišču Louisa Arnstronga (drugi največji v Flushing Meadowsu) igrali Italijanka Flavia Pennetta in Romunka Monica Nicolescu. Sredi dvoboja se je nad tribunami pojavil neznani leteči predmet, za katerega so kmalu ugotovili da je mali, daljinsko voden helikopter, ki ga imenujemo tudi drone.

In nad letečo nadlogo je med dvobojem kot kaže upravljalec izgubil nadzor, tako da se je drone zrušil in padel med sedeže na tribuni. Varnostniki in policija je takoj ukrepala in začela raziskovati incident, medtem pa so dvoboj prekinili.

"V območju, kjer se je zrušil helikopter ni bilo gledalcev, tako da nihče ni bil poškodovan. Newyorška policija je takoj reagirala in preiskala predmet, zdaj pa nadaljuje s preiskavo,"
so v uradni obrazložitvi zapisali organizatorji zadnjega grand slama sezone.  
Helikopter je najprej letel nad osrednjim igriščem, nad glavnim stadionom, potem pa je nad igriščem številka dve začel izgubljati višino in se zrušil.
"Malo je že bilo strašljivo. To moram priznati," je dejala Pennetta. "Ob vseh stavreh, ki se danes dogajajo po svetu, sem najprej pomislila na to, da je bomba. To je bila moja prva misel in reakcija. Mislim, da je popolnoma normalno, da najprej pomisliš na kaj takega. Poskušala sem se zbrati in igrati naprej, potem pa so dvoboj prekinili in policija je raziskala incident."

Pennetta je v trenutku incidenta vodila z 1:0 nič v nizih in 5:4 v drugem nizu, ko se je helikopter v velikosti škatle za pico, zrušil med sedeže. Policija je potem helikopter odnesla in dvoboj se je nadaljeval, Flavia pa je potem v drugem nizu zmagala s 6:4.
Policija je v petek že aretirala srednješolskega profesorja znanosti Daniela Verleyja, ki je iz bližnjega parka vodil helikopter. Verley se je na policijo javil sam in dejal, da mu je leteči objekt ušel iz nadzora.