Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
30.07.2015 14:49:13
Deli članek:

Manev zamenjal Pintariča

zf

Letošnji prestopni rok v kegljanju že nekaj let ni bil tako pester. V obeh elitnih kegljaških ligah je prišlo do kar nekaj sprememb.

Reprezentančni povratnik, Ljubljančan Primož Pintarič, se je zaradi obilice službenih in privatnih obveznosti, odločil, da ne bo več igral v elitni 1. A ligi in je zapustil Gorico. Toda Novogoričani so se hitro odzvali. V svoje vrste so pripeljali odličnega makedonskega reprezentanta Konstantina Maneva in tako odlično pokrili odhod Pintariča. Ekipa prvakov Konstruktor bo letos kar močno oslabljena, saj jih je zapustil reprezentant Sandi Sajko, ki je odšel k podprvakom Triglavu iz Kranja. Kranjčani so obenem nazaj pripeljali še nekdanjega igralca Jureta Juvančiča, ki je v zadnji sezoni igral za drugoligaša Ograjco iz Ljubljane.

Čeprav je vrste nekdanjih prvakov iz Kamnika zapustil Zdravko Štrukelj, bo Calcit v letošnji sezoni močnejši. Vrste ligaša izpod Velike planine je okrepil reprezentant Jure Starman, ki je prišel iz tržiškega Ljubelja. Tudi ženska ekipa iz Kamnika je dobila okrepitev v obliki reprezentantke Noemi Živkovič iz Postojne. Dobro so trgovali tudi v Kranju, kjer so v žensko ekipo Triglava pripeljali kar dve reprezentantki, Brigito Strelec in njeno hčer Anjo Forštnarič, ki je bila letos zelo uspešna v mladinski reprezentanci. Obe bosta odlično nadomestilo za Silvano Belcijan in Ireno Prosen, ki sta odšli v B ligaša Adrio iz Ankarana.

Zelo aktivni pa so bili tudi na Notranjskem. Veliko selitev, tako v moškem delu kot v ženskem delu, je bilo na relaciji med Pivko in Postojno. V Pivko pa se je iz Cerknice vrnil Marjan Bašek. Nekdanji državni prvaki iz Ljubljane, ki sedaj igrajo pod imenom Ograjca v drugi ligi zahod, so v svoje vrste pripeljali svojega nekdanjega super šampiona Primoža Pintariča. Iz Kamnika je prišel Franci Kozjek, ki je bil pred leti zelo uspešen v mladi reprezentanci, potem pa se kar malce izgubil. Še nekoliko bolj podjetni pa so bili pri mestnem tekmecu Taborski Jami, kjer je bil že lani trener Franc Belcijan. Ta je v svojo ekipo pripeljal nekdanjega reprezentanta Zdravka Štruklja, izkušenega Slavka Zormana, ki je imel lani odlično sezono v Sinetu iz Hrastnika, ter mladega Miho Jenka iz Škofje Loke, ki je v zadnji sezoni igral za B ligaša Siliko iz Kranja.

Veliki ljubljanski derbi med Ograjco in Taborsko Jamo, kjer bomo lahko videli, komu so se bolj splačale okrepitve, bo na sporedu že v uvodnem krogu druge lige zahod.