Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
30.07.2015 14:27:54
Deli članek:

Balinarji v lov na prestižno lovoriko

Zdenko Fajdiga

Konec tedna bo Pazin gostil enega izmed najmočnejših balinarskih turnirjev v Evropi, med kandidati za najvišja mesta pa bodo tudi slovenski balinarji in balinarke.

V konkurenci 80 moških, 16 kadetskih in 12 ženskih dvojic lahko najdemo številna znana balinarska imena iz Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije. Tudi letos bosta na prestižnem turnirju nastopila Gregor Sever in Gregor Oprešnik, ki se potihoma nadejata tretji zaporedni zmagi, kar pa bo vse prej kot lahka naloga, saj je konkurenca zelo močna. Med slovenskimi dvojicami velja izpostaviti še aktualna svetovna podprvaka Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka ter navezo Grega-Moličnik - Jaka Kosirnik. Med domačimi dvojicami bi znale biti najbolj nevarne dvojice Alen Guštin - Roland Marčelja, Goran Percan - Mario Percan ter Leo Brnić - Marino Miličević, svojo računico pa imata zagotovo tudi Črnogorca Bogdan in Mihailo Đurović.
 
Med dekleti lahko na visoko uvrstitev računata Tadeja Sodec in Ana Vorih, med kandidatkami za zmago je tudi Helena Ludvik, ki bo nastopila skupaj s hrvaško reprezentantko Teo Čančarević, svoje znanje pa bosta preizkusili tudi Kraševki Tanja Marc in Janja Sosič.
 
Kadetski turnir bo na sporedu v petek, medtem ko se bo turnir v članski konkurenci, ki bo potekal v Pazinu in okoliških baliniščih, začel v soboto dopoldne.