Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.07.2015 08:56:40
Deli članek:

V Ljubljani mož, ki je sam prebil zvočni zid

Ljubljanski turnir v odbojki na mivki, ki se bo začel z današnjimi kvalifikacijami, bo v petek obiskal tudi Hannes Jagerhofer, direktor svetovno znanega turnirja v Celovcu, ki letos gosti finale evropskega prvenstva. Jagerhofer bo v Ljubljano prišel s helikopterjem v petek, pripeljal pa ga bo Felix Baumgartner.

Lani je bil Ljubljana Beach Volley Challenge izredno dobro obiskan, imel pa je tudi dobre ocene s strani tekmovalcev. Prireditelji, podjetje Extreme v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije, želijo letos narediti še korak naprej. Glede na prijavljene ekipe jim je to delno že uspelo, večje bodo tudi tribune, ki bodo letos sprejele okoli dva tisoč gledalcev, lani le pol manj.

Da dober glas seže v deveto vas, dokazuje tudi letošnji obisk, saj bo v petek na ljubljanski turnir prišel tudi sloviti Hannes Jagerhofer, idejni vodja celovškega turnirja v odbojki na mivki, ki velja za enega najbolj znanih na svetu. 

"Ko smo odšli v Celovec, smo šli z željo, da bi gospodu Jagerhoferju pokazali, kaj nam je lani uspelo z ljubljanskim turnirjem. Gospod Jagerhofer je bil presenečen, kaj nam je s proračunom uspelo in tudi sam je videl, da obstaja možnost za sodelovanje. Glede na njegov ugled v svetu odbojke na mivki si z njim vsekakor želimo sodelovati, že prihodnje leto pa nameravamo, da bi lokacijo turnirja preselili na Trg republike, kar nam letos še ni uspelo," je ob napovedanem prihodu Jagerhoferja dejal Simon Rožnik, vodja ljubljanskega turnirja.


Ker bo hkrati v Celovcu potekal tudi finale evropskega prvenstva v odbojki na mivki, začel se je v torek, bo obisk Jagerhoferja kratkotrajen, prišel naj bi s helikopterjem med 10. in 14. uro, za krmilom pa ne bo sedel nihče drug kot sloviti Felix Baumgartner. Človek, ki je v projektu Red Bull Stratos 14. oktobra 2012 skočil na Zemljo iz helijevega balona v stratosferi. Načrtovana višina skoka je bila sprva 37.000 m, a je Baumgartner skočil z višine 39.045 m.

Nikola Miljković