evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rp
rp
0 16.11.2014 15:50:59

Lokateks Trata utrdila vodstvo

db
Lokateks Trata je tudi na svojem tretjem gostovanju zmagala in se utrdila na prvem mestu na lestvici kot edina z maksimalnim številom osvojenih točk.

Srečanje na Belem križu med Anteno Portorož in aktualnimi državnimi prvaki iz Škofje Loke je bilo napeto in izenačeno od začetka do konca. Po uvodnih klasičnih igrah je bil rezultat 5:3 za Lokateks Trato, po disciplinah zbijanja so Ločani povedli s štirimi točkami razlike in to prednost nato po neodločenem izidu 4:4 v zadnji tretjini obdržali do konca tekme. O končni zmagi Ločanov je odločala zadnja igra posamezno med domačinom Ivom Goljufom in Ločanom Miho Tomšetom, ki jo je dobil slednji z izidom 10:9. Najboljša igralca tekme s po tremi zmagami sta bila Nikola Đorđević pri domačih in Tadej Premru pri gostih iz Škofje Loke.

Tekma med kranjsko Planino Ribnikar AS in ljubljanskim Krimom se je končala z neodločenim rezultatom 13:13. Kranjčani so bili boljši v uvodnih igrah, ki so jih dobili z delnim izidom 5:3 in nato po disciplinah hitrostnega zbijanja povedli kar s šestimi točkami razlike. Nato so izgubili obe igri v natančnem zbijanju in štafeto, tako da je bil rezultat pred zadnjimi štirimi igrami poravnan na 9:9. Potem ko sta se igri trojke in dvojic končali z gladkima zmagama Kranjčanov s 13:2 in je krimovec Senad Ramič s 13:5 premagal Jako Stenovca, je odločala igra dvojic v krogu med domačinoma Klemnom Šlibarjem in Jako Kosirnikom ter Žanom Sodcem in Milanom Bozovičarjem, ki se je končala s tesnim izidom 30:29 za Ljubljančana.

Zadnje uvrščena Košana je v srečanju proti ranjenemu Hrastu, ki je v uvodnih treh kolih iztržil le polovičen iztržek točk, po tihem upala na nov spodrsljaj gostov iz Kobjeglave. A upanje o morebitnih prvih točkah novega superligaša iz Košane je ugasnilo že na samem začetku tekme po prepričljivem vodstvu Hrasta z delnim izidom 6:2, ki so ga po igrah zbijanja Kobjeglavci z delnim izidom 10:0 povišali na neulovljivih 14 točk razlike. V zadnjem delu srečanja so Košanci visok poraz, z delnim izidom 6:2 v svojo korist sicer delno omilili, pa vendar tekmo prepričljivo izgubili.


Še višji poraz od Košancev je v Sežani doživela Luka Koper. Nerazpoloženi Koprčani so si zaostanek 1:7 pridelali že v uvodni tretjini tekme, nato paso jim Sežančani pobegnili že na dvanajst točk razlike. To prednost je Skala obdržala tudi po zadnji tretjini tekme, ki se je končala z neodločenim izidom 4:4. Pri domačih sta s po tremi zmagami izstopala mlada reprezentanta Matija Povh in Simon Požar.


Izidi 4. kroga superlige
Antena Portorož – Lokateks Trata 11:15, Planina Ribnikar AS – Krim 13:13, Košana – Hrast 8:18, Skala – Luka Koper 19:7

Vrstni red: Lokateks Trata 8, Planina Ribnikar AS 7, Skala 6, Hrast 5, Krim 3, Antena Portorož 2, Luka Koper 1, Košana 0

Članki iz rubrike