evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 16.11.2014 08:18:50

Kličko: Jaz sem najboljši, jaz sem šampion

Vladimir Kličko sredi Hamburga s KO v peti rundi premagal Kubrata Puleva.

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko ostaja nesporni prvak težke kategorije. Preteklo noč je v Hamburgu s knock outom z levico v peti rundi premagal izzivalca Bolgara Kubrata Puleva.


Osemintridesetletni Kličko je za zmago prejel 5,7 milijona ameriških dolarjev, Pulev se je moral zadovoljiti z 1,4 milijona ameriških zelencev.


Za Klička, ki si lasti šampionske pasove po verzijah IBF, WBO in WBA in je tudi olimpijski prvaki iz leta 1996, je bila to 63. zmaga v 66. poklicni borbi. V Hamburgu rojeni in v ZDA živeči šampion je svetovni prvak že osem let, neporažen pa je že zadnjih deset let in pol.

Petintridesetletni Pulev je moral tokrat po 20 zmagah pred 14.500 gledalci v razprodani dvorani O2 v Hamburgu, kjer je Kličko pred 18 leti prvič nastopil kot profesionalec, priznati prvi poraz v karieri. "Vladimir je odličen tekmec, a je imel srečo. Hočem še eno priložost, verjamem, da mi naslednjič uspe zmagati. V boksu veliko vlogo igrata tudi sreča in umazana igra. Kličko je dober, a tudi umazan. Med bojem je uporabil veliko čudnih trikov," je razočarano po porazu govoril Bolgar, ki so mu morali v bolnišnici naravnati zlomljen nos, prestal pa je tudi preglede zaradi morebitnih poškodb glave.

"Kubrat Pulev je prikazal dober boks, zato si zasluži spoštovanje. Bilo je težko, a mi je uspelo. Danes sem se zabaval, a spet pokazal, da sem najboljši, da sem jaz šampion," je dejal Kličko, ki ga v rinku gotovo ne bomo videli vsaj vse do marca prihodnjega leta.

Ko je Vladimir dobil dvoboj, je v ringu izobesil tudi ukrajinsko zastavo: "To zmago namenjam rojakom v Ukrajini, ki preživljajo hude čase," pa je še dodal boksar, ki bo v kratkem tudi prvič postal očka. Njegova zaročenka, ameriška igralka Hayden Penettiere bo v roku dveh tednov namreč povila deklico.

Galerija

Članki iz rubrike